Campionii României în sportul la panou – egalii vicecampioanei Serbiei!

Redactia -

Joi, 23 august 2012, la Zlatibor, în Serbia, CSU Asesoft Ploieşti a disputat primul său meci-test din stagiul de pregătire disputat în staţiunea din ţara vecină, în compania Stelei Roşii Belgrad. Campioana României a câştigat primele două sferturi cu scorurile de 18-15 şi, respectiv, 25-11, jucătorii lui Vladimir Arnautovic conducând, la pauză, cu 43-26. Dar, în partea secundă, vicecampionii Serbiei şi-au revenit şi – potrivit celor aflaţi la faţa locului -, ajutaţi şi de arbitrii locali, au reuşit să tot reducă din handicap, adjudecându-şi actele al treilea (27-18) şi al patrulea (26-18). Interesant este că, în ultimele momente ale disputei, Steaua Roşie a condus cu 79-76, dar nou-venitul Robert Nyakundi a închis meciul, americanul finalizând cu o aruncare de la distanţă, pentru 79-79. La rugămintea celor din Belgrad s-a acceptat disputarea unei reprize suplimentare, de prelungire, al cărei scor nu a mai fost anunţat pe www.csuasesoft.ro. Este posibil ca sârbii s-o fi câştigat, mai ales că Asesoftul nu-i mai avea pe teren, eliminaţi pentru cinci greşeli personale, pe Virgil Stănescu, Cătălin Burlacu, Robert Nyakundi şi Aleksandar Vlahovic. Una peste alta, un rezultat foarte bun, încurajator, în special în perspectiva confruntărilor dificile din grupele Eurochallenge Cup.

La final, preşedintele executiv Ionuţ Georgescu a declarat pentru siteul clubului ploieştean că „am făcut un meci bun, mai ales în prima repriză, când am controlat ambele faze ale jocului. Nu trebuie să uităm că este prima partidă după două săptămâni în care jucătorii noștri s-au întâlnit rar cu mingea, accentul fiind pus pe pregătirea fizică. Steaua Roșie a înscris foarte multe puncte de la linia de libere, noi am avut o rotație de 10 jucători şi au mai fost și unele greșeli de arbitraj, îndreptate împotriva noastră. Sunt aspecte pe care trebuie să le luăm în calcul. Per ansamblu, suntem mulțumiți cu ceea ce am realizat în această seară (n.r. – joi, 23 august) și așteptăm cu nerăbdare partidele următoare de aici, de la Zlatibor”. Interesant este că, în sală, au fost prezenţi şi tinerii baschetbaliştii de la CSŞ Ploieşti, care au disputat, la rândul lor, după meciul vedetelor, o partidă-test, cu o formaţie locală.

Punctele echipei CSU Asesoft au fost marcate de către următorii jucători: Cătălin Burlacu (12; a mai avut şi 3 recuperări), Vladimir Tica (foto: www.totalbaschet.ro; 18 şi 4 recuperări), Aleksandar Vlahovic (6; 4 pase decisive şi 4 recuperări), Robert Nyakundi (11; 3 recuperări); Vukasin Mandic (10; 3 recuperări), Darius Hargrove (8; 5 pase decisive), Virgil Stănescu (7; 3 recuperări), Vlad Negoițescu (2; 2 recuperări), Adrian Tudor (7; 2 pase decisive) şi Szijarto Levente (6).