Când ești căutat prin toată lumea, te mai lasă și nevasta. Rebecca Walter divorțează de soț, Florian, care rămâne pe viață în Dubai!

Dragos Trestioreanu -

Când ești căutat prin toată lumea, te mai lasă și nevasta. Rebecca Walter divorțează de soț, Florian, care rămâne pe viață în Dubai!

În vara anului 2012, la Ploiești era „teleportat” un contingent masiv de fotbaliști de la „U” Cluj, făcuți… cadou Petrolului de către acționarul majoritar al societății care deținea licența de joc a clubului „șepciilor roșii”, Florian Walter (foto, în stânga, alături de Daniel Capră, la singura conferință de presă la care a participat ca președinte al Consiliului de Administrație al SC FC Petrolul; www.gsp.ro). Despre Walter se vorbea însă, pe la colțuri, încă din iarna anului 2011, că-și asumase, off the records, rolul de… salvator de la retrogradare al trupei „lupilor”, serios amenințată pe-atunci cu revenirea în eșalonul secund. Dar implicarea pe față nu s-a putut face public decât odată cu plecarea domnsiei sale de la Cluj. În urma unor probleme de ordin juridic, Florian Walter a renunțat la postul de șef al CA al SC FC Petrolul și a revenit în Ardeal, acolo unde l-a prins, ca funcție, luna mai a anului trecut. Adică atunci când s-a declanșat o anchetă penală pe numele său. Înainte de a fi fost chemat în fața anchetatorilor, ex-acționarul lui Dinamo a plecat din țară și nu a mai revenit deloc, deși fusese emis un mandat pe numele său, emis de Tribunalul Prahova. Mai întâi, s-a spus că ar fi… fugit în Cuba, apoi că, de fapt, s-ar afla în Dubai, fapt ce s-a dovedit, până la urmă, a fi fost adevărat. Chiar și ploecat, oficial, de la Petrolul, tot pe la colțuri, șoptit, se vorbea că, în realitate, tot el ar fi condus clubul, însă nu au existat niciodată dovezi certe în acest sens.

Astăzi, 18 ianuarie 2016, siteul cotidianului Gazeta sporturilor notează că Florian Walter a primit drept de reședință definitivă în Emiratele Arabe Unite, stat care nu are acord de extrădare în România a cetățenilor acestei din urmă țări. Motiv pentru care Walter a decis să rămână pe viață acolo, mai ales că și soția lui, prahoveanca Rebecca Walter, fostă realizatoare de emisiuni la postul de televiziune Antena 3, ar fi anunțat că va divorța de el, cei doi având doi copii, fiul fiind, din vara lui 2013, numărul unu la clubul Universitatea Cluj. Interesant este că, din contingentul deplasat pe arena Ilie Oană, la jumătatea lui 2012, de către Florian Walter, la Petrolul mai este acum în lot doar… ploieșteanul Laurențiu Marinescu!