Când iei Sănătatea în serios cu totul, iese scor de calificare, ca la… polo! – numai despre ce se întâmplă la FC Petrolul, echipa de suflet a ploieștenilor și a prahovenilor (episodul 17)

Dragos Trestioreanu -

Când iei Sănătatea în serios cu totul, iese scor de calificare, ca la… polo! – numai despre ce se întâmplă la FC Petrolul, echipa de suflet a ploieștenilor și a prahovenilor (episodul 17)

Supărați, mai mult ca sigur, pe rezultatele echipei lor favorite din campionatul ligii secunde, FC Petrolul Ploiești, suporterii „lupilor” au fost foarte reticenți în privința calificării la capătul meciului de la Cluj, cu formația din al treilea eșalon Sănătatea Grup Servicii Publice. Asta s-a înțeles din comentariile, de dinainte de joc, de pe o rețea de socializare, dar și observa în momentul în care din imensa peluză de la „Cluj Arena”, rezervată oaspeților, pe Avram & Co. au început să îi încurajeze… cinci fani! Cei care merită însă respectul tuturor celorlalți rămași acasă! Cu siguranță că, post-factum, cei obișnuiți să vadă meciurile „galben-albaștrilor” de la fața locului, ci nu din fața micilor ecrane, ba chiar blamându-i pe cei din urmă, au regretat absența de la Cluj, acolo unde petroliștii au făcut, deocamdată, scorul optimilor actualei ediții a Cupei României: 7-0!

Ploieștenii au trecut cu bine de o ocazie ce se putea anunța extrem de periculoasă, a lui Ceaca, atacantul Sănătății negăsindu-și pașii după ce scăpase singur spre poarta lui Avram, dar a fost ajuns și depășit de Manolache. A fost semnalul de alarmă recepționat cum trebuie de către oaspeți, iar din minutul 16, aproape de 17, Younes a dat startul unui scor-fluviu! Tunisianul a finalizat în stil… Arnăutu, din „gura” porții, o minge centrată dintr-un corner de pe dreapta de Gavrilă, Manolache trimițând mingea, cu capul, în „6 metri”, acolo de unde numărul 9 din distribuția Petrolului a fost mai iute decât fostul goal-keeper al „lupilor” din mandatul Luca-Bercea, clujeanul Lăzăreanu. Cel care altfel, prin intervențiile sale, avea să limiteze un scor final ce putea ajunge chiar și pe la un neverosimil 17-10, ca la handbal! Da 10, și pentru că și Roman, de șase ori, Ceaca, de trei ori, și Ciupe, cu transversala lui din a doua repriză (minutul 53), au… amintit-o pe Petrolul din campionatul L2, adică o trupă care ratează mult! Nu a fost cazul și în această optime de Cupa României, Gavrilă semnând un hat-trick curat în minutele 22, 44 și 62, mai întâi la centrarea de pe stânga a lui Țicu și capul trimis perfect în cross, cu bară-gol, apoi la pasa „în gaură” a lui Hamza și driblingul scurt în fața lui Lăzăreanu, încheiat cu un șut în poarta goală, și – în sfârșit – la aproape un „copy-paste” după cea dintâi reușită a sa, cu același Țicu la serviciu, el centrând perfect din stânga, dar cu o reluare, din careul mic, cu piciorul a blondului depe extrema dreaptă a Petrolului!

Fusese 3-0 atunci când s-a mers la vestiare, pentru pauză, s-a făcut de 4-0 la puțin timp după scurgerea primului sfert de oră din al doilea mitan. Flavius Stoican a început să facă și schimbări, una dintre rezervele utilizate, un al treilea „U 20” de pe teren, Enache, lovind și el bara orizontală, în minutul 74. Apoi, o alta, Marinescu (78), a dus scorul la 5-0, cu un șut plasat, la pasa înapoi a lui Younes, iar Blănaru avea să fie după numai 60 de secunde o altă rezervă folosită care și-a trecut numele pe lista marcatorilor, fiind cea dintâi reușită a sa în galben și albastru, motiv pentru care a fost și îndelung felicitat de către coechipieri! Nota bene, și el a fost beneficiarul unui balon plecat de la Hamza, care îl lobase pe Lăzăreanu, iar ex-sibianul a împins, cu capul, mingea în poarta goală. Rezultatul final l-a fixat golgheterul Arnăutu, „gelos” pe ceilalți colegi care înscriseseră până atunci, vălenarul punctând, din două încercări, în minutul 85, pentru un 7-0 neintuit de nici măcar cel mai optimist simpatizant al Petrolului! Ca număr de goluri bifate, „omul meciului” ar trebui să fi fost Gavrilă, dar l-aș pune ex-aequo cu Hamza, autorul unei reușite și al trei assist-uri. dacă se puncta ca la… hochei, ar fi avut 4 reușite! Apetitul pentru gol de la Cluj al găzarilor devine o speranță pentru partida de sâmbătă, 2 noiembrie, de la 11.30, de pe arena Ilie Oană, cu „băieții în ghete”, jucătorii de la ASU Poli Timișoara, care nu stau bine deloc în clasament, asta fiind totuși problema lor, nu a Petrolului, ca și pentru cea de marți, 5 noiembrie, ora 17.45, restanța, tot de acasă, contra FK Csikszereda Miercurea Ciuc.

CS SĂNĂTATEA GRUP SERVICII PUBLICE: Lăzăreanu (cpt) – Paul, Dan Matei, Rada, Mic – Neamț (52 – Măr), Ciupe, Rus (82 – Lupu), Țîrlea (63 – Creț) – Ceaca, Roman. Antrenori: Dan Matei, Kis Csaba și Marius Semeniuc.

FC PETROLUL: Avram (cpt) – Bărboianu, Olaru, Manolache, Țicu – Gavrilă (73 – Blănaru), Cioinac, Meza Colli (66 – Enache), Saim Tudor (59 – Marinescu) – Younes, Arnăutu. Colectiv tehnic: Flavius Stoican (antrenor principal), Silviu Ilie (antrenor secund), Mihai Ștețca (antrenor al portarilor), Radu Vasilcan (preparator fizic).

Au arbitrat: Rareș George Vidican (Satu Mare) – Tunyogy Ferencz (Zalău) și Alexandru Vodă (Alba Iulia).

Observatori: Cătălin Pașcanu (Cugir), pentru joc, și Szekely Zoltan (Baia Mare), pentru arbitraj.

Cartonașe galbene: Younes (26), Ceaca (55), Țîrlea (61), Olaru (64).

După meciul celor două combatante, ale căror căpitani au fost cei doi portari, Lăzăreanu și, respectiv, Avram, și cel din urmă având câteva intervenții oportune, mai ales atunci când l-a blocat pe un fost divizionar A, Roman, scăpat singur, în repriza secundă, spre buturile ploieștenilor, FC Petrolul așteaptă să vadă dacă, la anul, în intervalul 3-5 martie, va aduce o echipă de prima ligă pe „Ilie Oană”, în sferturi. Ori va mai exista altă grupare de eșalon inferior care să ofere o mare surpriză în optimi și se va duce să-i ofere replica în deplasare. Așa cum s-a întâmplat până acum, în această ediție a competiției KO, evoluând exclusiv pe alte arene! Altfel, de reamintit că, în afara lui Roman, la Sănătatea, cea care o eliminase pe Viitorul din întreceri, în etapa precedentă, au mai evoluat și alți foști fotbaliști binecunoscuți, precum Lăzăreanu, Matei, Rada și Ciupe, pe bancă rămânând Tilincă. Cu toții însă mai spre zenitul carierei, poate mai puțin ex-petrolistul Rus și și fostul internațional de tineret Ciupe. Oricum, o echipă care merită numai felicitări pentru ceea ce a realizat în acest sezon al Cupei României!

Foto: www.fcpetrolul.ro și www.digisport.ro