Când se finalizează lucrările la trotuarul Păuleşti – Găgeni

Redactia -

Când se finalizează lucrările la trotuarul Păuleşti – Găgeni

Una dintre cele mai importante lucrări realizate în ultima perioadă de timp în comuna Păuleşti se apropie de finalizare. Vorbim despre proiectul de amenajare a trotuarului pe traseul principalului drum care traversează localitatea, de la Păuleşti şi până la Găgeni.

Sandu Tudor, primarul comunei Păuleşti: „Este un proiect foarte important pentru întreaga localitate. Vorbim despre siguranţa pietonilor, a copiilor care merg la şcoală sau grădiniţă. În ultimii ani, odată cu construirea de noi locuinţe, au crescut foarte mult şi valorile de trafic. Pentru a elimina pericolul ca pietonii să fie acroşaţi de către maşini, am luat decizia de a amenaja acest trotuar astfel încât oamenii să se deplaseze în condiţii de siguranţă, nemafiind nevoiţi ca, pe unele tronsoane, să meargă pe partea carosabilă.În plus, prin amenajarea de şanţuri betonate şi rigole carosabile, în cadrul aceluiaşi proiect, avem şi avantajul preluării de către şanţuri a apei pluviale. De asemenea, graţie rigolelor carosabile, se creează, în anumite zone, noi locuri de parcare pentru cei care au treabă la diferite instituţii publice sau alte astfel de unităţi.”

În prezent se lucrează pe raza satului Găgeni, autorităţile locale estimând că proiectul se va finaliza în circa o lună.