Canicula a început să-și facă de cap încă de pe-acum! Ce va fi luna viitoare? Cum vor rezista Petrolul și celelalte echipe din play-off-ul Ligii a II-a să joace de la 17.00, cu soarele în cap și la temperaturi ridicate?

Dragos Trestioreanu -

Canicula a început să-și facă de cap încă de pe-acum! Ce va fi luna viitoare? Cum vor rezista Petrolul și celelalte echipe din play-off-ul Ligii a II-a să joace de la 17.00, cu soarele în cap și la temperaturi ridicate?

Dacă în ceea ce privește țintarul play-off-ului Ligii a II-a, Federația Română de Fotbal nu s-a putut grăbi, în mod obiectiv, fiind obligată să aștepte informații de la MTS și MS cu privire la evoluția infectărilor cu virusul Covid-19, în ceea ce privește ora de debut a celor trei meciuri/etapă, din cele cinci runde, nu au fost deloc dubii. Iar asta dat fiind faptul că se știa că acestea urmau a fi preluate live de cele trei posturi TV care dețin și drepturile exclusive de transmisie a Ligii I, fiind lesne de anticipat că UTA Arad, CS Mioveni, Turris-Oltul Turnu Măgurele, Campionii FC Argeș Pitești, FC Petrolul Ploiești și Fotbal Club Rapid București, așa cum e ordinea din ierarhia de dinaintea startului play-off-ului, vor combate de la ora 17.00, în zilele în care partidele din play-off-ul/play-out-ului L1 vor debuta de la 20.00. Și așa a și fost, norocoase, la cea dintâi rundă, fiind numai formațiile care vor juca marți, 7 iulie 2020, într-o zi fără joc de L1 în vedetă, adică CS Mioveni și Rapid. Cele ale căror duel de debut va începe de la… 20.00! Deci, Turris, Argeșul, UTA și Petrolul se vor confrunta pe 3, respectiv 4 iulie, la o oră, cinci după-amiază, la care este de presupus că soarele va fi intens și, implicit, temperatura din termometre mai ridicată decât astăzi, sâmbătă, 28 iunie. Când deja canicula și-a făcut de cap la meciul dintre Dinamo și FC Voluntari, al cărui start a fost la 17.00 și au fost necesare nu mai puțin de patru pauze de hidratare în 90 de minute! Mai precis, din 15 în 15, în fiecare repriză! Este de închipuit ce va fi luna următoare, la aceeași oră!

Situația neplăcută și care poate genera și episoade pe măsură s-ar putea rezolva însă dacă FRF și televiziunile ar „urca” orele de start, de exemplu, la 19.30 și, respectiv, 21.30. Le-ar fi bine și fotbaliștilor, a căror sănătate trebuie să primeze, nu le-ar fi chiar rău nici deținătorilor de drepturi exclusive de transmisie, fiindcă, în mare „foame” de fotbal, iubitorii sportului rege ar rezista și până la 23.20, la disputele importante din play-off sau play-out, făcând astfel rating. Iar combatantele, nu mai vorbesc cum se vor simți. Într-un astfel de context, și grupările din play-off-ul Ligii a II-a ar juca, și ele, în condiții mai omenești, să zic așa. A-i chinui pe fotbaliști atunci când, în mod normal, cei din eșalonul secund ar fi fost în vacanță, numai pentru a nu împinge mai târziu partida din vedetă din L1, nu este deloc ceva normal. Mai ales în condițiile în care ei trebuie feriți și de pericolul Covidului. Absența suporterilor din tribună, din aceleași cauze, nu ar fi, deci, un alibi pentru televiziuni și/sau FRF că nu ar mai avea aceștia mijloace de transport pentru revenirea acasă, aproape de miezul nopții! Dacă la cel dintâi eșalon, banii pe televizări sunt foarte mulți, fapt care le este adus aminte des jucătorilor atunci când mai protestează în privința orelor de debut ale meciurilor și a zilelor de disputare, fondurile încasate de cluburi din eșalonul secund sunt infinit mai mici, dacă pot afirma astfel! Cu atât mai mult, ar trebui atenție sporită în privința lor, pentru a se evita situații nedorite în ceea ce privește afectarea sănătății celor care fac spectacolul, după cum se zice. Nu ar fi deloc dificil de schimbat orele, nu credeți, domnilor? La prima etapă din play-off-ul L2 nu se mai poate, dar la următoarele îmi închipui că da! Și ar fi OK astfel pentru ambele eșaloane! Căci, nu încercăm să scăpăm de una și să dăm de alta, ce mai!

Foto: www.stiriactuale.ro