Cantonamentul Blejoiului de la Sighișoara a debutat cu… sărbătorirea schimbării de prefix a lui Claudiu Stoica. În Ardeal, s-a îmbinat pregătirea cu puțin turism!

Dragos Trestioreanu -

Cantonamentul Blejoiului de la Sighișoara a debutat cu… sărbătorirea schimbării de prefix a lui Claudiu Stoica. În Ardeal, s-a îmbinat pregătirea cu puțin turism!

Sâmbătă, 2 februarie 2019, odată ajunsă la locul de cazare de la Sighișoara, delegația echipei CS Blejoi (locul 2, la golaveraj, la finele turului campionatului actual al Ligii A Prahova) a fost întâmpinată de gazdele amabile, gata să îl sărbătorească, și ele, pe mai vechiul fundaș dreapta al oaspeților lor, Claudiu Stoica (foto sus, primul din dreapta), cu ocazia aniversării a 30 de ani de viață! Deși a schimbat de curând prefixul, fratele mai mare al lui Constantin Stoica, ultima oară atacant la Academia Clinceni, în eșalonul secund, continuă să fie un titular bază al trupei lui Răzvan Vlad și Emil Coșieru.

După distracție, de a doua zi, s-a dat drumul la muncă serioasă, blejoienii având, din acest an, și un preparator fizic, exclusivitate în competiția celui de-al patrulea eșalon local. Până la primul meci amical de miercuri, 6 februarie, de la mijlocul stagiului, la loc de cinste au fost alergările și diversele exerciții fizice, pe digul Târnavei, respectiv pe pista stadionului din localitate, amplasat într-un cadru pitoresc. Prilej cu care, cum sună… limba de lemn, s-au încărcat numai bine bateriile, pentru un retur la capătul căruia se speră reeditarea performanței din sezonul trecut – titlul județean și calificarea la barajul de promovare în Liga a III-a, de data aceasta cu mai mult noroc! Pregătirea serioasă i-a mai afectat pe unii dintre echipieri, fiind nevoie și de menajări, așa cum am scris în textele precedente din www.gazetaph.ro.

Odată reveniți la locul de cazare, Irinel Dumitru și coechipierii lui au avut parte de condiții de refacere foarte bune, tot în Sighișoara dispunând de pregătire și în sală, nu numai în aer liber. Și meciurile, chiar dacă adversarii inițiali au fost înlocuiți, i-au ajutat pe Vlad și Coșieru să-și dea seama de gradul de prospețime al fotbaliștilor, a căror „încărcare”, cum se spune în lumea fotbalului, a fost maximă, în această perioadă.

Cum rezultatele s-au dovedit fără echivoc, 5-1 la Odorheiu Secuiesc, cu o divizionară C, CS Iernut, și 6-0, cu o alta din „D”, AS Prietenii Rupea, dovada a fost clară. În oricare formulă de început, dar și pe parcursul testelor, CS Blejoi s-a arătat competitivă. Chiar dacă pentru partidele amicale a fost nevoie de o deplasare lungă de 100 de kilometri, dus-întors, și de un stop pe drumul de întoarcere acasă, terenul sintetic de la Odorheiu Secuiesc și cel cu iarbă de la Rupea au fost perfecte.

Antrenorii au fost de acord și cu relaxarea grupului, astfel încât, cu o zi înaintea părăsirii Sighișoarei, vineri, 8 februarie, toți prahovenii prezenți au făcut o plimbare prin cetatea orașului medieval, cea care atrage anual foarte mulți turiști, pentru farmecul romantic local. Astfel, se poate spune că CS Blejoi a îmbinat în Ardeal utilul cu plăcutul și, deși mai e ceva timp până la startul returului, este deja gata de luptă. Astfel, după debutul mai lejer, cu AS Strejnicu, acasă, de pe 2 martie, urmează câteva etape de foc, așa cum le numește managerul sportiv al echipei, Paul Mâinea, prezent și el fața locului pentru o parte din stagiu.

În etapele a XVII-a, a XX-a și a XXII-a, la Blejoi vor veni să ofere replica echipe tari ale întrecerilor campionatului organizat de AJF Prahova, precum CS Păulești (nu-i clasată grozav la finele turului, dar rivalitatea locală rămâne mare!), Petrolistul Boldești (ultimul loc de pe podium și cu un lot tare) și, respectiv, liderul distanțat la un singur gol în plus marcat, AFC Bănești-Urleta, evdient principalul contracandidat în lupta pentru primul loc final. La acest ultim duel, de altfel, s-ar putea clarifica în mare măsură… dilema numelui viitoarei campioane județene!

Foto: Paul MÂINEA