Capăt de drum în Cupa României pentru „lupi”! Chiar atât de mare să fie diferența dintre Liga 2 (Petrolul) și Liga 1 (Astra)? Dacă da, să nu se prindă curaj pe la… Chiajna, Mioveni și Cluj!

Dragos Trestioreanu -

Capăt de drum în Cupa României pentru „lupi”! Chiar atât de mare să fie diferența dintre Liga 2 (Petrolul) și Liga 1 (Astra)? Dacă da, să nu se prindă curaj pe la… Chiajna, Mioveni și Cluj!

Petrolul a pierdut, pe teren propriu, meciul din sferturile de finală ale Cupei României, contra Astrei, într-o reeditare a fostului derbi fotbalistic al Ploieștilor. Dar, pentru suporterii „lupilor”, dacă ar fi fost întrebați, nu eșecul a însemnat ceva dureros, ci mai degrabă scorul de forfait, înregistrat pe cele două tabele, la ultimul fluier al unui arbitru cu ecuson FIFA, care are obiceiul de a „ameți” pe toată lumea. La fel s-a întâmplat și pe arena Ilie Oană, miercuri seară. După un 0-3 sec, reușit de „draci” în numai 31 de minute, în repriza secundă (50, 61 și 81), grație golurilor lui Merloi, un „under 21” fâșneț și cu tupeu pozitiv, bosniacului Krpic (din penalti) și, respectiv, lui Wüthrich, un elvețian, ci nu austriac, așa cum se tot spunea eronat până acum, ce se mai poate zice? Decât să… pui întrebări, pornind de la constatarea acelui vizibil prea mult… respect arătat de Petrolul față de Astra!

De ce antrenorul principal al Petrolului, dl Viorel Moldovan, alias „Mr. Peaky Blinders”, nu a făcut mai devreme, adică încă din primul mitan, schimbarea permisă de regulamentul din Cupa României, competiție în care putea juca, din oricare minut,, și cu un singur „under 21”? De ce a ținut o repriză întreagă și un jucător născut în anul 2000, și un altul din 2002, chiar?!? De ce, când a luat decizia să schimbe jucătorul depășit de miza meciului, a optat pentru un mijlocaș defensiv senior, scoțând însă un mijlocaș de bandă junior?!? Ținea cumva să joace la… 0-0, într-un meci de Cupa României?!? De ce, prin schimbările ulterioare, l-a „bramburit” efectiv pe căpitanul echipei sale, mutându-l din postul inițial de mijlocaș defensiv în cel de mijlocaș de bandă, apoi, de mijlocaș ofensiv, într-o poziție centrală, sfârșind prin trimiterea lui în poziția în care Roigé Rodríguez începuse meciul?!? De ce, deși știa că are un meci important cu Astra, după numai trei zile, nu i-a menajat, în repriza a doua a partidei de la Târgu Jiu, și pe Vajushi – căruia i se „zburaseră” molarii, acolo, de rădăcina unuia urmând a scăpa joi – și Moise?!? De ce așa ceva, în condițiile în care meciul din Gorj era adjudecat încă din prima sa jumătate?!? De ce nu a încercat o altă variantă în centrul defensivei Petrolului, evitând să îl mai folosească iar pe Lică, cel căruia o lovitură la cap, primită pe Municipalul din reședința Gorjului, îi provocase un hematom și o stare de amețeală?!? De ce, deși a observat că echipa, în repriza a doua, a fost tot mai depășită, nu a făcut schimbările mai din timp și, mai ales, cele care ar fi trebuit, de fapt?!? Tehnicianul și echipa lui au irosit un moment favorabil de a se împăca cu toți suporterii. Inclusiv cu aceia care i-au condus, ca și pe… regi, în drumul lor spre stadion, cu torțe luminoase și scandări motivaționale! Cu toții, fani Petrolului, își doresc enorm reeditarea evenimentului de pe Arena Națională, din iunie 2013, iar acum, parcă aveau speranțe că ar putea să-și vadă visul cu ochii!

În seara duelului cu Astra, cea care ajunsese să paseze și să țină de minge, pe „Ilie Oană”, de parcă era Real Madrid sau Barcelona, iar Petrolul nici măcar… Fuenlabrada, sentimentul de rușine în tabăra găzarilor ar fi trebuit să predomine, la final de meci. Moldovan a ratat prilejul de a dovedi că este antrenor de Liga 1, temporar coborât un eșalon mai jos! Se pare însă că ar fi… bun în grad, așa cum se spune la militărie! Revin cu anumite constatări: cu siguranță a sesizat că tandemul Lică-Meijers era depășit des, că portarul bulgar era în pericol s-o comită iar, că Romario nu-i niciodată om de pus chiar mai avansat decât Buhăescu, că locul lui Roigé Rodríguez este în spatele deja-amintitului Buhăescu, nu altundeva, că Vajushi nu poate duce două meciuri, în trei zile, la nivel înalt! Drept dovadă și penaltiul ratat pe final (86) de albanez, al doilea de când e la Petrolul, dar primul într-un meci oficial. L-a băgat la reluare pe Silviu Pană în locul lui Constantinescu, ca să ce? Să facă penaltiul de 0-2, care a anulat toate speranțele într-o eventuală revenire?!? Miercuri seară, meciul a fost cu siguranță urmărit pe micul ecran și de jucătorii, antrenorii și conducătorii de la Concordia Chiajna, CS Mioveni și Universitatea Cluj, următoarele adversare din ultimele trei „finale” către play-off. Dacă or fi prins curaj atunci când au văzut că Petrolul, în varianta 2021, nu-i chiar… Balaur(e), după cum începuse să se creadă, deja? Vom mai vedea… Până atunci, datele statistice și alte comentarii urmează, ca de obicei. Nu însă ca după meciul cu Metaloglobus, „telenovela Mihai Constantinescu” anulând momentul oricărei analize! Închei, acum, prin a afirma, fără teama de a greși, că diferența dintre Liga 2 (Petrolul) și Astra (Liga 1) nu poate fi nicicum atât de mare! E imposibil! Dar, poate o să aflăm. cândva, de ce a fost altfel decât ți-ar fi închipuit și cel mai pesimist sau cârcotaș suporter!

Foto: www.fcpetrolul.ro