Captură impresionantă de peturi adunate din ghenele de gunoi

Redactia -

Captură impresionantă de peturi adunate din ghenele de gunoi

În cursul dimineții de marți, 17.02.2015, o patrulă a Poliției Locale Ploiești a depistat pe strada Aleea Arnăuți, pe numitul Ș. Ion, de 39 de ani, care circula cu un atelaj cu tracțiune animală încărcat cu saci ce conțineau peturi colectate din zona platformelor gospodărești. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 lei – conform H.C.L. nr. 444/2011, fiind aplicată și măsura complementară de confiscare a atelajului. La fața locului s-a deplasat o autoplatformă a Serviciului de Ridicări din cadrul S.C. S.G.U. Ploiești pentru a transporta atelajul, iar deșeurile din plastic au fost predate pe bază de proces-verbal lucrătorilor S.C. Rosal Grup S.A., în cantitate de aproximativ 120 kg.

De asemenea, pe strada Tribunei, polițiștii locali l-au surprins pe numitul F. Petrișor, de 43 de ani, în timp ce împingea un căruț în care transporta deșeuri din plastic. Acesta a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.000 lei, fiindu-i confiscate atât peturile, cât și căruțul. Pe strada Pajurei au fost depistate două persoane, respectiv G. Luminița și S. Mihai, în timp ce procedau la arderea unor deșeuri pe domeniul public. Aceștia au fost sancționați cu câte 250 lei fiecare, conform H.C.L. nr. 228/2006. În urma activităților de monitorizare pe străzile Levănțica, Aleea Glinka, Sabinelor, Frăsinet, Carpați, Cameliei și Măgurii, pentru depozitarea deșeurilor pe domeniul public, în afara recipienților de pe platformele gospodărești, polițiștii locali au fost aplicat 7 sancțiuni contravenționale, valoarea totală a acestora fiind de 700 lei, în conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 228/2006.

Totodată, în cursul zilei de miercuri, 18 februarie 2015, polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au identificat pe strada Târgoviștei, într-o clădire parăsită, aproximativ 800 kg de peturi, ce au fost predate lucrătorilor S.C. Rosal Grup S.A.