Captură de articole pirotehnice interzise la Ploiești

Daniel Dimache -

Captură de articole pirotehnice interzise la Ploiești

La data de 26 decembrie a.c., poliţiştii Serviciului Arme Explozivi Substanțe Periculoase Prahova au depistat în flagrant un bărbat, pe raza municipiului Ploiești, în timp ce ar fi oferit spre comercializare articole pirotehnice fără a fi autorizat în acest sens. Polițiștii au descoperit în autoturismul bărbatului aproximativ 100 kg de articole pirotehnice, întreaga cantitate fiind indisponibilizată.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuare a „orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, faptă prevăzută și sancționată de Legea nr. 126/1995. Cercetările sunt continuate de către lucrătorii Serviciului Arme Explozivi Substanțe Periculoase Prahova, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești.

Polițiștii vă sfătuiesc să nu achiziționați materiale pirotehnice de la persoane neautorizate și să sesizați orice încălcare a legii prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112 sau la cea mai apropiată unitate de poliție.

În perioada sărbătorilor de iarnă, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au intensificat activitățile în ceea ce privește identificarea și combaterea evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale, care reglementează deținerea, comercializarea, importul, depozitarea și folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice și juridice.

Vă informăm că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, vânzarea articolelor pirotehnice se face numai de către persoanele juridice autorizate în acest sens şi numai în locurile autorizate în condiţiile legii. Totodată, utilizarea articolelor pirotehnice fără respectarea instrucțiunilor de folosire și a obligațiilor legale poate conduce la vătămări corporale grave.

(Fotografie cu caracter ilustrativ)