Caragiale, omagiat la Ploieşti, la 111 de la trecerea în eternitate

Redactia -

Caragiale, omagiat la Ploieşti, la 111 de la trecerea în eternitate

Muzeul „Ion Luca Caragiale” din Ploieşti, str. Kutuzov, nr.1, secție a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, vă invită vineri, 9 iunie 2023, începând cu ora 10.00 la Omagierea genialului dramaturg Ion Luca Caragiale la 111 de la trecerea în eternitate”.

În semn de respect se vor depune buchete de flori atât la bustul scriitorului din curtea muzeului cât şi la bustul amplasat în apropierea Muzeului Ceasului „Nicolae Simache” Ploieşti.

La eveniment vor participa elevi de la Şcoala Gimnazială Comuna Gornet – laureaţi ai celei de-a 25-a ediții a Concursului Național de interpretare artistică a personajelor caragialiene „Caragiale, contemporanul nostru” care, prin spectacolul oferit publicului la bustul de pe Bulevardul Independenței, vor cinsti memoria îndrăgitului scriitor:

  • schița „Five o’clock”, interpretată de Trupa de teatru „Zmergo” – a obţinut Marele Premiu la secțiunea gimnaziu, coordonator prof. Mihaela Constantin;
  • Rică Venturiano (monolog din piesa „O noapte furtunoasă”), interpretează Adelin Stoiean – a obţinut premiu de interpretare, prof. coordonator Traian-Eduard Constantin;
  • Spiridon (monolog din piesa „O noapte furtunoasă”), interpretează Alexandru Codrin Voicu – a obţinut premiu de interpretare, prof. coordonator Ileana Alina Voicu.