Caravana BCR și Vodafone ”Bună ziua, schimbare!”, în mijlocul oamenilor din comuna Drajna

Daniel Dimache -

Caravana BCR și Vodafone ”Bună ziua, schimbare!”, în mijlocul oamenilor din comuna Drajna

 

BCR împreună cu Vodafone vin mai aproape de oameni, prin intermediul Unității mobile „Bună ziua, schimbare!”. Caravana care aduce serviciile financiare și tehnologia în mai multe localități rurale din România a ajuns, ieri, 2 noiembrie 2022, în comuna Drajna, județul Prahova, unde va rămâne până în ziua de 11 noiembrie. Camionul modular a staționat lângă stadionul ”Constantin Cursaru”, la intersecția dintre străzile Radu Șerban Voevod și Drumul Romanilor, iar aici reprezentanții celor două companii le oferă, cetățenilor din localitate și tuturor celor interesați, acces la servicii și produse bancare, de telecomunicații și tehnologii inovatoare, precum și la ateliere de educație financiară și digitală.

Punctul de lucru mobil BCR și Vodafone este deschis, de luni până vineri, în intervalul 11:00-17:00. Doi experți, unul în domeniul financiar-bancar și unul specializat în telecomunicații și tehnologie, vor fi prezenți în fiecare zi în unitatea mobilă și vor oferi consiliere personalizată tuturor celor interesați.

Este un concept nou pentru țara noastră, inovator, de natură să ofere tuturor cetățenilor, inclusiv celor din mediul rural, accesul la informații și servicii direct și nemijlocit, aproape de locul în care aceștia trăiesc și își desfășoară activitatea.

Violeta Gonțea, primar Drajna: ”În satul Drajna de Sus, a funcționat prima bancă din zonă”

La evenimentul de deschidere au fost prezenți reprezentanți ai BCR și Vodafone, dar și autorități publice locale, precum și cetățeni ai comunei care deja s-au interesat de serviciile oferite prin caravana mobilă.

Cornel Pertea, Director Zonal Retail BCR: ”În cadrul agenției mobile, colegii noștri vor avea posibilitatea să efectueze un diagnostic financiar adaptat fiecărui cetățean, fiecărui om din cadrul comunității și împreună cu acesta să găsească cele mai bune soluții adaptate ciclului de viață financiară în care se află fiecare persoană în parte.
Bunăstarea financiară este o preocupare pentru noi și suntem convinși că putem veni cu sfaturi concrete care să conducă la alegerea celei mai bune soluții de inteligență financiară în cadrul comunității în cadrul căreia suntem astăzi prezenți”.

 

Violeta Gonțea, primar comuna Drajna: ”Este extrem de importantă această campanie, mai ales ținând cont că localitatea Drajna este implicată în accesarea fondurilor europene. Dezvoltarea comunei noastre depinde și de înțelegerea și punerea în practică a informațiilor și serviciilor oferite prin intermediul acestei caravane.
Poate nu știți, însă noi drăjnenii suntem oarecum familiarizați cu conceptul de bancă și chiar tranzacții financiare – istoria ne spune că în satul Drajna de Sus, în perioada interbelică a existat prima bancă din zonă, ctitorii acesteia fiind Dumitru Vasilescu și Tache Ionescu, doi oameni deosebiți ai comunității drăjnene. Însă vremea și vremurile se schimbă. Trebuie să fim în permanență în contact cu ceea ce este nou și util. Pentru acest lucru, experții financiari, bancari și în telecomunicații sunt astăzi prezenți în mijlocul nostru, pentru a ne ajuta să fim în pas cu noutățile și tehnologia.
Vă mulțumim că sunteți în Drajna și că putem discuta deschis mai ales accesarea fondurilor, care pentru noi înseamnă cel mai mult pentru dezvoltarea întregii comunități”.

Alexandru Cordeș, Director Zonal BCR Social Finance: ”Noi, BCR Social Finance, ne ocupăm în principiu cu susținerea afacerilor mici, dar totodată și a agricultorilor. Ajutăm cu finanțări pentru susținerea activității curente, pentru dezvoltarea ei și totodată de ceva timp, de finanțare și cofinanțare pentru fonduri europene. Mai avem un scop, și anume finanțarea impactului social, prin finanțarea întreprinderilor sociale și a ONG-urilor din toate domeniile, în special servicii sociale, educație, cultură și nu numai.
De circa două luni, ne implicăm activ, direct, și cu finanțări către persoane fizice pentru susținerea educației. Aici este vorba de un credit de studii pe care noi îl oferim persoanelor, chiar dacă acestea nu au venituri, pentru a le ajuta să-și termine cu succes facultatea, master, doctorat și, de ce nu, inclusiv reconversii profesionale. Până acum am avut solicitări preponderent pentru zona de IT, dar suntem deschiși pentru absolut orice.”

 

Servicii complete și informații aplicate, prin intermediul Unității mobile

Locuitorii din Drajna pot efectua la biroul bancar al Unității mobile „Bună ziua, schimbare!”, următoarele operațiuni cu suportul consilierilor:
 Deschideri de cont curent și carduri de debit
 Deschideri de depozite și conturi de economii
 Solicitări de carduri de credit
 Acces la digital banking
 Solicitări pentru credite de consum, precum și refinanțări și restructurări
 Asigurări de venituri, de șomaj și de incapacitate de muncă
 Asigurări de protecție a bunurilor personale, PAD și facultative de locuință
 Asigurări de călătorie
 Consiliere și asistență pentru gama extinsă de servicii bancare, inclusiv pentru finanțare în mediul rural prin BCR Social Finance și leasing prin BCR Leasing.

Camionul modular este dotat cu două echipamente bancare (ATM și APT), care oferă următoarele operațiuni:
 Eliberare lei sau euro, în numerar
 Depunere numerar în calitate de persoană fizică – în conturile curente, conturile de rambursare credit, conturile de economii sau în conturile altor persoane
 Plata numerar a facturilor curente către furnizori
 Reîncărcare cartele Vodafone
 Eliberare mini extras
 Interogare sold
 Schimbare PIN

În zona de tehnologie și telecomunicații, clienții pot accesa ofertele de abonamente de servicii fixe (internet și televiziune) și pe cea de servicii mobile, vor putea testa și achiziționa dispozitivele disponibile pe platforma comercială Easytech (televizoare, trotinete electrice, purificatoare de aer, aspiratoare robot etc.), dar își pot plăti și factura și reîncărca, în aplicația My Vodafone sau la ATM-ul BCR, cartela Vodafone.
Unitatea mobilă va găzdui zilnic cursuri de educație financiară, precum și ateliere despre folosirea aplicațiilor mobile și despre navigarea în siguranță pe internet. De asemenea, vor fi prezenți și experți care le vor explica oamenilor cum pot accesa finanțări prin fondurile europene pentru producție și echipamente agricole.

Caravana „Bună ziua, schimbare!” își propune să ajungă în mai multe localități rurale din România, urmând să staționeze în fiecare între 7 și 14 zile, în funcție de nevoile fiecărei comunități. Prima oprire a camionului modular a avut loc în localitatea Băleni, din județul Dâmbovița, unde în perioada 12-28 octombrie, comunitatea locală a beneficiat de suportul și informațiile oferite de specialiștii BCR și Vodafone.