Caravana TIFF ajunge în week-end la Ploiești: filme premiate în aer liber

Redactia -

Caravana TIFF ajunge în week-end la Ploiești: filme premiate în aer liber

Caravana TIFF ajunge la Ploiești în acest weekend, pe 17 și 18 septembrie, pe Esplanada Palatului Culturii, de la ora 21.00, cu două filme care vor ține spectatorii cu sufletul la gură.

În seara de sâmbătă, spectatorii se vor delecta cu un thriller spaniol multi-premiat în festivaluri și comparat cu serialul american True Detective: Mlaștina / La isla mínima (r. Alberto Rodríguez). În film, doi detectivi, fiecare cu problemele lui personale, merg pe firul dispariției mai multor adolescenți. Duminică, la Ploiești va rula Fiul lui Saul (r. László Nemes), drama impresionantă despre Holocaust distinsă cu Oscarul pentru Cel mai bun film străin. Într-unul dintre rolurile importante apare actorul clujean Levente Molnar.

După ce a trecut prin mai mult de 15 orașe, traseul Caravanei TIFF a ajuns la final, proiectul derulându-se cu succes pentru al șaptelea an.

Intrarea este liberă.

17 – 18 septembrie | Esplanada Palatului Culturii | 21.00 

Sâmbătă, 17 septembrie

Mlaștina / La isla mínima (r. Alberto Rodríguez) | 115’, Spania

Doi adolescenţi dispar dintr-un oraş din mijlocul mlaştinilor din Guadalquivir. Doi detectivi sunt trimişi de la Madrid: folosesc metode diferite, dar niciunul nu se află în cel mai bun moment al carierei. Curând îşi vor da seama că mult mai mulţi tineri au dispărut în ultima vreme şi că există o sursă de bunăstare locală: traficul de droguri. 

Premiul Scoica de Argint pentru Cel mai bun actor (Javier Gutiérrez) – San Sebastian 2014, Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun actor principal, Cel mai bun scenariu original – Premiile Goya 2015

Duminică, 18 septembrie

Fiul lui Saul / Son of Saul (r. László Nemes) | 107’, Ungaria

Cu: Géza Röhrig, Levente Molnár, Urs Rechn, Todd Charmont

Octombrie 1944, Auschwitz-Birkenau. În timp ce lucrează la unul dintre crematorii, deţinutul maghiar Saul descoperă trupul unui băiat şi e convins că acesta e fiul său. Saul îşi asumă o sarcină imposibilă: să-i ofere băiatului funeraliile cuvenite. 

Câştigătorul Oscarului pentru Cel mai bun film străin în 2016! Marele Premiu la Cannes 2015