Care a fost cel mai bun portar străin al Stelei în opinia legendarului apărător al buturilor Helmut Duckadam

Redactia -

Provocat de către postul de televizune GSPTV, fostul mare portar al Stelei, Helmut Duckadam, a acceptat să spună care a fost, după părerea sa, cel mai bun goal-keeper străin din istoria „roş-albaştrilor”. Reamintim că între buturile grupării păstorite de Gigi Becali s-au aflat, în diverse perioade, bielorusul Vasili Hamutovsaki (foto, www.bestfm.ro), angolezo-portughezul Carlos Fernandes, brazilianul Andrey Nazario şi columbianul Robinson Zapata.

Sincer, deţinătorul recordului de lovituri de departajare parate într-un meci internaţional, finala ediţiei 1985-1986 a Cupei Campionilor Europeni de la Sevilla, contra Barcelonei, a recunoscut că în topul său actuala rezervă a lui Mircea Bornescu ocupă primul loc. Duckadam a şi explicat de ce, la „GSPTV”, în direct: „De departe, cel mai bun a fost Hamutovski. Avea tot ce are nevoie un portar, adică înălţime, anticipaţie, reflex, era bun la ieşirile din poartă, foarte bun. Clar, a fost numărul unu între portarii străini ai Stelei’!

După numărul de meciuri disputate în cele 19 etape disputate până acum de Petrolul în sezonul 2012-2013, cu Bornescu la mare distanţă de către coechipierul din Belarus, „Pepe” fiind adesea prima opţiune a ambilor antrenori principali, Mircea Rednic, respectiv Cosmin Contra, s-ar putea spune că Duckadam… nu are ochi! Rămâne de văzut acum dacă Dumitru Jipa va avea vreo altă influenţă la Contra, în privinţa lui Vasili Hamutovski, mai ales că l-a mai pregătit în returul trectului campionat, atunci când bielorusul a contribuit din plin la salvarea de la retrogradare a „lupilor”, prin paradele sale de mare portar.