Care sunt cele mai eficiente rafturi pentru un spațiu comercial?

Vlad Preda -

Care sunt cele mai eficiente rafturi pentru un spațiu comercial?

Cele mai bune sunt sistemele de rafturi din metal, care suportă greutăți mari. Ele se aleg în funcție de caracteristicile spațiului de depozitare. Sunt rafturi metalice rezistente pe care se pot stoca articole și produse grele. Acestea sunt necesare în centrele comerciale, dar pot fi folosite și acasă, în garaj sau subsol. În prezent multe companii utilizează rafturi care au caracteristici bune de rezistență pentru stocarea articolelor grele în depozitele și magazinele pe care le dețin. Sunt rafturi care pot fi combinate între ele și astfel pot fi extinse pentru a se obține un spațiu adecvat de stocare, mai mare.

În supermarket-uri se utilizează rafturi de perete și de mijloc, rafturi de panificație din pal, rafturi metalice cu multe polițe, rafturi pentru legume și fructe, dar și accesorii de mobilier pentru magazine, coșuri din plastic pentru cumpărături, echipamente pentru magazine, vitrine frigorifice profesionale cu rafturi frigorifice, sisteme de congelatoare cu geamuri drepte glisante și altele.  

Și rafturile din plastic sunt un sortiment folosit pentru uz casnic, ateliere, garaje, sau chiar în centre comerciale mai ales dacă au capacitate mare. Acestea se montează ușor, se asamblează în câteva minute. Și demontarea lor este la fel de ușoară. Unele au racorduri suplimentare, astfel mai multe rafturi de acest fel se pot fixa împreună. Aceste rafturi sunt potrivite pentru spații cu umiditate ridicată. Plasticul este ușor de întreținut, se șterge ușor, nu este susceptibil de mucegai sau rugină.

De la Frameworks poți cumpăra cele mai eficiente sisteme de rafturi pentru depozitare ce pot fi gasite pe https://rafturionline.ro/ro/rafturi-metalice/rafturi-depozitare, rafturi ce sunt perfecte pentru spațiile comerciale. Acestea sunt diferite: rafturi metalice pentru depozitare, rafturi metalice arhivare, rafturi pentru magazine universale, paleți și altele. Toate produsele sunt de calitate înaltă și au un design modern și atrăgător. Rafturile respectă standardele de calitate europene certificate TUV, CE, EN ISO 9001.

În centrele comerciale cu depozite mari sunt necesare paleți care susțin o sarcină mai grele. Rafturile pentru depozite sunt mai robuste, sunt sisteme care ajută la depozitarea mărfii paletizate. Depozitarea mărfurilor pe paleți standardizați predomină mai ales în multe centre industriale, aceștia sunt foarte utili, chiar indispensabili. Sunt sisteme de rafturi fiabile, stabile, care îndeplineasc cerințele sistemului modern de stocare, au caracteristici excelente de rezistență, extensibilitate, stabilitate, durabilitate în timp. Se pot utiliza rafturi cu polițe pentru depozitare ușoară, rafturi industriale pentru paleți și rafturi depozitare, rafturi cu înălțimi de 6 m, rafturi de calitate înaltă de la Frameworks care sunt foarte robuste și stabile.

Sunt și rafturi metalice care se montează prin sistem de clipsare și care sunt din material MDF. Acestea se pot ajusta, pot avea și 5 polițe și suportă greutăți de 250-600 kg. În depozite se folosesc și miniplatforme rezistente, de calitate foarte bună, care sunt multifuncționale și combină avantajele scărilor și platformelor clasice.

Pentru firme și companii sunt indicate rafturile de depozitare pentru arhivare care au multe polițe și servesc la depozitarea dosarelor cu documente. Acestea sunt utile și pentru stocarea dosarelor în ateliere, depozite, în spații comerciale și industriale. Multe rafturi sunt modulare și se diferențiază prin mărime, dimensiuni, alte caracteristici specifice.

Există rafturi potrivite pentru fiecare tip de spațiu sau depozit. Rafturile metalice sunt bune pentru spațiile comerciale și industriale pentru că asigură o depozitare ordonată a produselor în zonele de depozitare. Cu cât se utilizează mai bine spațiul disponibil cu atât munca se realizează într-un mod mai ușor, se păstrează o evidență clară a lucrurilor. Când se selectează modelele de rafturi se dă o atenție mare calității acestora, dimensiunilor, sarcinii pe care o suportă, deci în general caracteristicilor și proprietăților.

În birouri sunt potrivite rafturile metalice de arhivare care sunt destul de ieftine și pot fi ajustate în înălțime, astfel permit depozitarea eficientă a dosarelor pe categorii, în funcție de mărimea acestora. În funcție de modelul de raft ales, se pot folosi și anumite accesorii suplimentare, care permit agățarea unor lucruri. Sunt rafturi care suportă 100 kg, 150 kg sau chiar greutăți mai mari. Majoritatea se montează rapid, simplu, au un design inovativ.

În atelierele de vulcanizare, magazinele de piese auto, în garajele și în service-urile auto sunt necesare sisteme pentru depozitarea anvelopelor (suporturi și rafturi pentru anvelope), rafturi verticale pe care se stochează mărfurile și rafturi mobile care au caracteristici bune de rezistență și flexibilitate.