Dacă preparatorul fizic al Petrolului, Carmel Bărbulescu, va reveni joi la echipă, în schimb, Sory Ibrahim Diarra va mai lipsi alte câteva zile, pentru „clarificarea unor aspecte”

Dragos Trestioreanu -

Dacă preparatorul fizic al Petrolului, Carmel Bărbulescu, va reveni joi la echipă, în schimb, Sory Ibrahim Diarra va mai lipsi alte câteva zile, pentru „clarificarea unor aspecte”

După trei zile de antrenamente, luni, marți și miercuri, odată cu reluarea pregătirilor echipei FC Petrolul Ploiești, joi, 9 iunie 2022, va reveni la treabă unul dintre absenții de până acum, preparatorul fizic din sezonul trecut, Carmel „Bebe” Bărbulescu (foto sus, în dreapta, alături de primarul comunei Măneciu, Auraș Dragomir, și foto în mijloc, discutând cu jucătorii înaintea unui antrenament din cantonamentul din Turcia). Uns director, anul trecut, în luna noiembrie, după câștigarea unui concurs, la Clubul Sportiv Comunal Măneciu (fostul Avântul), Bărbulescu a fost învoit de către conducere de la ședințele de pregătire, din debutul acestei săptămâni, ale Petrolului.

„Joi, Bebe (n.m. – Bărbulescu) va fi la echipă și o va pregăti, din punct de vedere fizic, pe Petrolul, el rezolvându-și problemele personale pentru care fusese învoit” – a declarat pentru www.gazetaph.ro președintele executiv al clubului găzarilor, Costel Lazăr. De precizat că prepatarorul fizic al Petrolului, care a fost substituit, timp de trei zile, de către fostul mijlocaș de creație al „lupilor”, Laurențiu Marinescu, cel care a îmbrățișat aceeași meserie cu colegul său de club, este profesor de educație fizică, absolvent al ANEFS. El a activat la echipe din țară, inclusiv de prim eșalon, dar și din străinătate.

Tot absent de la echipă, în ultimele trei zile, și tot învoit de către conducere este, reamintesc, și atacantul malian Sory Ibrahim Diarra (foto jos, în stânga, depășindu-l pe japonezul Sota Mino, de la FC Hermannstadt Sibiu), golgheterul Petrolului și al eșalonului secund în precedenta ediție de campionat. „Și în cazul lui Diarra, vorbim tot despre o învoire a lui, dorind să-și clarifice anumite aspecte” – a subliniat Lazăr, adăugând că, „până va reuși s-o facă va mai lipsi câteva zile de la ședințele de pregătire”. În rest, nu se mai semnalează încă nicio altă noutate în ceea ce privește capitolele „plecărilor” și „sosirilor”, așa după cum susține același oficial al FC Petrolul. De altfel, fiecare dintre cele trei nou-promovate, dintre care Universitatea Cluj își va relua pregătirile marți, 14 iunie, nu se laudă decât cu câte o achiziție. Petrolul, cu Florin Borța, FC Hermannstadt Sibiu – cu preluarea definitivă a contractului Daniel Paraschiv de la CFR Cluj, acolo de unde fusese împrumutat la FC Voluntari și, apoi, la trupa lui Marius Măldărășanu, iar „U”, cu Andrei Pițian, fundașul/mijlocaș central care și-a terminat angajamentul cu prim-divizionara Chindia Târgoviște. Luna aceasta, alte formații, dintre cele care au combătut și în sezonul trecut în L1, au adus și câte trei jucători noi. Dar, e drept, există și cluburi care nu au „mutat” absolut deloc, deocamdată, în „mercato de vară”!

Foto: www.ph-online.ro și www.fcpetrolul.ro