Casă mistuită de flăcări, azi noapte, la Scorțeni

Daniel Dimache -

Casă mistuită de flăcări, azi noapte, la Scorțeni

 

O locuință din localitatea Scorțeni a fost mistuită de flăcări, în urma unui incendiu care a izbucnit duminică seara, în jurul orei 20:51. La locul evenimentului au fost mobilizate 2 autospeciale de stingere, care au acționat pentru localizarea, lichidarea și înlăturarea efectelor negative generate de incendiu. La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta violent și generalizat la întreaga locuință pe o suprafață de aproximativ 100 mp, cuprinzând acoperișul, mobilierul, aparatura electrică și electronică. Incendiul a pornit din cauza unui coș de fum amplasat ori neprotejat termic față de materiale combustibile, informează ISU Prahova. Din fericire, toate persoanele au părăsit locuința la timp, fără a fi rănite.

 

În perioada 09 – 12 aprilie, pompierii din județul Prahova au acționat pentru gestionarea unui număr de 108 misiuni, din care 31 au fost intervenții în situații de urgență, 71 urgențe medicale și 6 alte misiuni. Echipajele de salvatori au acționat pentru stingerea a 6 incendii, 9 arderi necontrolate (incendii de vegetație uscată), precum și în alte 15 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocare persoane din locuințe, salvare animale etc. 70 de persoane au avut nevoie de asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD.
Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 11 accidente rutiere, în urma cărora 3 adulți au fost transportați la spital.