Case, magazine, mirişti în flăcări – trei zile pline pentru pompierii prahoveni

Redactia -

Case, magazine, mirişti în flăcări – trei zile pline pentru pompierii prahoveni

În ultimele 72 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au intervenit pentru gestionarea următoarelor evenimente:


22.09.2012, ora 23:02 – incendiu anexă gospodărească
În comuna Izvoarele, strada Bisericii, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească, proprietar R. Florin.
Au ars: aproximativ 140 mp acoperiş astereală lemn, 11 tone fân şi obiecte de uz gospodăresc.
Cauza probabilă: flacără – folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.


23.09.2012, ora 02:40 – incendiu casă particulară
În municipiul Ploieşti, strada Mihai Bravu, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară, proprietar N. Elisabeta.
Au ars: hârtie,cărţi, materiale textile şi obiecte de mobilier. In urma incendiului s-a degradat izolaţia din polistiren a tavanului.
Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 200.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 4.000 lei.
Cauza probabilă: flacără – folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.


23.09.2012, ora 11:08 – incendiu casă particulară
În comuna Bucov, sat Pleaşa, echipajele de pompieri au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară, proprietar M. Smaranda. Au ars: acoperişul construit din lemn cu învelitoare carton asfaltat pe o suprafaţă de aproximativ 60 mp şi bunuri de uz casnic dintr-o camera. Incendiul s-a propagat şi la locuinţa lui G. Constantin unde au ars: un aparat de aer condiţionat şi două tocuri de ferestre.
Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 220.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 10.000 lei.
Cauza probabilă: flacără – foc deschis în spaţii închise.

 

23.09.2012, ora 11:27 – incendiu furaje
În localitatea Brebu, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de furaje, proprietar G. Ion.
Au ars aproximativ 1000 kg fân.
Cauza probabilă: flacără – foc deschis în spaţii deschise (vegetaţii uscate, deşeuri, mirişte).

 

23.09.2012, ora 13:42 – incendiu vegetaţie uscată
În comuna Gura Vadului, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată, în proprietatea Ocolului Silvic Vărbila.
Au ars aproximativ 2 ha vegetaţie uscată şi patru copaci (pini).
Cauza probabilă: flacără – foc deschis în spaţii deschise (vegetaţii uscate, deşeuri, mirişte).

 

23.09.2012, ora 22:21 – incendiu magazin universal
În comuna Gornet Cricov, sat Dobrota, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un magazin universal, proprietar T. Gabriela.
Au ars: partea de jos a magazinului construită din pal melaminat pe o suprafaţă de aproximativ 4 mp şi platfonul magazinului construit din PFL pe o suprafaţă de aproximativ 20 mp.
Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 10.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 2.500 lei.
Cauza probabilă: flacără – folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Echipajele SMURD au intervenit în 63 cazuri de urgenţă medicală. În toate cazurile, paramedicii au acordat primul ajutor medical calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate