De ce a dat peste cap calculele hârtiei FC Hermannstadt pe „Cluj Arena”? Ba chiar, poate termina sezonul în postură de campioană a Ligii a II-a, dacă va reuși să treacă de CSA Steaua, iar FC Petrolul nu va scoate, la Slobozia, rezultatul favorit din play-off – remiza!

Dragos Trestioreanu -

De ce a dat peste cap calculele hârtiei FC Hermannstadt pe „Cluj Arena”? Ba chiar, poate termina sezonul în postură de campioană a Ligii a II-a, dacă va reuși să treacă de CSA Steaua, iar FC Petrolul nu va scoate, la Slobozia, rezultatul favorit din play-off – remiza!

Cu un stadion în care 22.000 de suporteri ai culorilor alb și negru au trăit pentru „U”, sperând să reediteze spre noapte sărbătoarea de luni de la Ploiești, la 24 de ore de la succesul Petrolului în dauna Concordiei Chiajna, echipa mereu nervosului Erik Lincar (foto mijloc) nu s-a putut ridica, neașteptat, la înălțimea celor care au simțit și trăit pentru „șepcile roșii”. De ce s-a dat peste cap calculul hârtiei, care îi „vedea” pe Romario Pires & Co. drept câștigători ai derbiului cu FC Hermanstadt Sibiu, pe „Cluj Arena”? Foarte simplu: deoarece Sibiul are ANTRENOR! Apropo, de ce nu s-o fi folosit Petrolul (și) mai demult de astfel de tehnicieni prahoveni, care aveau know-how-ul de promovare la purtător?!? După nașul lui, Nicolae Constantin, și finul Marius Măldărășanu (foto sus) s-ar putea lăuda – numai un singur punct îl mai desparte de o performanță personală în premieră absolută – cu accederea echipei sale, FC Hermannstadt, în Liga 1, Iar asta după meciul de duminică, 15 mai 2022, cu startul la ora 16.00. Să pregătești atât de grozav un meci decisiv pentru promovarea directă și să câștigi de justețe, rezultat final: 2-1 (1-0), în mijlocul unui „vulcan” din care se revărsa nu numai „lavă” neagră, înseamnă nu numai să beneficiezi de o echipă bună, ci și să fii curajos, inspirat și foarte bun motivator. Să riști pentru a câștiga!

Transformând-o pe Universitatea Cluj într-o vitrină de fotbaliști cu nume, dar conducându-i ca un geambaș fără educație și făcându-i astfel, după modelul său, să devină antipatici, omologul lui Măldărășanu a „sfeclit-o” rău de tot și acum se pregătește, așa cum a declarat fostul petrolist Ioan Filip, de barajul cu Dinamo București. Un Dinamo care, dacă va fi luat la preț de matineu, va face mare deranj, la rândul său, pe „Cluj Arena”. De ce? Pentru că și Dinamo are ANTRENOR! Îl cheamă Dușan Uhrin, e ceh, și știe să facă echipa să se autodepășească în meciurile care trebuie. Cât despre naș și fin, ei se vor duela, duminică, de la distanță, tot cu începere de la 16.00.

Câte un punct câștigat de fiecare, unul la Mediaș, cu Steaua, iar altul, la Slobozia, în confruntarea cu Unirea, ar fi egal cu promovarea matematică (și) pentru FC Hermannstadt, cât și cu adjudecarea titlului Ligii a II-a, pentru FC Petrolul. În cazul în care sibienii vor repeta însă victoria de la Cluj, iar ploieștenii vor ceda – Doamne ferește ! – în Ialomița, atunci se va face rocada în frunte, iar finul îi va sufla trofeul nașului! Oricum ar fi, ambii se vor bucura în familie de aceeași satisfacție: accederea la braț, mai mult ca sigur, în Liga 1!

Foto: www.sport.ro