Câştigătorii concursului Național “Științe și Tehnologii”

Redactia -

Câştigătorii concursului Național “Științe și Tehnologii”

Primăria Municipiului Ploiești, în parteneriat cu Colegiul Tehnic “Elie Radu”, a organizat joi, 21 aprilie 2016,  cea de-a VI-a ediție a Concursului Național “Științe și Tehnologii”.

Competiția, eveniment de tradiție în rândul liceelor cu profil tehnologic din România, a reunit în acest an, la Colegiul Tehnic “Elie Radu”, peste  650 de participanți din 27 de județe ale țării.

Concursul a fost structurat pe mai multe discipline, respectiv „Noi dimensiuni ale cunoașterii” – Fizică aplicată și teoretică, Chimie, Biologie, energii regenerabile; „Tehnologiile secolului XXI – Informatică; „Discipline tehniceMecanic, Electric, Electronica și alte specializări; „Limbile străine pentru știință și tehnologie” – Engleză și Franceză; „Astăzi mici, mâine cercetători!” – proiect de științe aplicate pentru elevii de gimnaziu.

Cu această ocazie, municipalitatea a acordat premii în valoare de 3.000 de lei.

Totodată, elevii câștigători la secțiunile electrică, electronică și fizică aplicată au fost premiați de  prof. Conf. Ion Sota și prof. Conf. Răzvan Calotă de la  Facultatea de Construcții și Instalații București.

Invitați speciali ai ediției din acest an au fost domnul Consilier Superior Voicu Mihai de la Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice și doamna Conf. Dr. Șandru Liana de la Universitatea de Litere și Științe Ploiești