Cât costă drumul de 9,4 kilometri care va decongestiona traficul din Buşteni şi Azuga

Redactia -

Cât costă drumul de 9,4 kilometri care va decongestiona traficul din Buşteni şi Azuga

Guvernul României a aprobat, în şedinţa de miercuri, 10 mai, o hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico – economici aferenţi obiectivului de investiții ,,Acces Rutier Complementar Descărcare A3 Azuga – Buşteni”, judeţul Prahova

Prin acest act normativ se aprobă realizarea unui sector de drum omogen, în lungime de 9,4 km, necesar descongestionării circulației din zonele centrale ale oraşelor Buşteni şi Azuga. Pentru realizarea investiției, în valoare totală de peste 838,28 milioane lei, a fost încheiat un Acord de parteneriat între CNAIR și Consiliul Județean Prahova.

Finanțarea obiectivului se va realiza din fonduri externe nerambursabile, prin Programul operațional Transport 2021-2027 și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, precum și din alte surse legal constituite.

Realizarea obiectivului, care are prevăzută o durată de execuție de 36 de luni, va conduce la scoaterea traficului greu și de tranzit din interiorul orașului, asigurând dezvoltarea infrastructurii rutiere de transport, reducerea timpilor de parcurs, reducerea costului accidentelor și reducerea costului pentru prevenirea poluării mediului.

 

Foto: www.pexels.com