Cât de uşor scapă o josnică individă care i-a lovit cu maşina trotineta unui copil de 2 ani pe trecerea de pietoni şi a fugit de la locul accidentului!

Daniel Dimache -

Cât de uşor scapă o josnică individă care i-a lovit cu maşina trotineta unui copil de 2 ani pe trecerea de pietoni şi a fugit de la locul accidentului!

La data de 23 august a.c., în jurul orei 18.00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Ploiești au fost sesizați cu privire la faptul că pe strada Andrei Mureșanu s-ar fi produs un eveniment rutier al cărui conducător auto nu a rămas la fața locului după producerea acestuia.

În baza sesizării polițiștii deplasați la fața locului au identificat apelanta ca fiind o femeie în vârstă de 42 de ani care era însoțită de fiica sa minoră în vârstă de 2 ani.

Din primele verificări a reieșit faptul că, femeia în cauză în timp ce se angajase în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni, fiica acesteia se afla pe trotinetă, iar un autoturism a efectuat manevra de depășire a unui alt autoturism, ce se afla oprit în vederea acordării de prioritate, moment în care acroșează trotineta minorei.

În urma impactului minora nu a suferit vătămări corporale, fapt pentru care cercetările au fost continuate în vederea soluționării evenimentului rutier cu pagube materiale.

În baza investigațiilor și a cercetărilor efectuate polițiștii au identificat conducătorul auto ca fiind o femeie în vârstă de 54 de ani din municipiul Ploiești.

Ulterior, femeia în cauză a fost citată procedural, iar la data de 24 august a.c. în urma audierii, aceasta a fost sancționată contravențional pentru nerespectarea dispozițiilor legale privind depășirea vehiculelor și acordarea priorității pietonilor care au acest drept, cu amendă în valoare de 1.740 de lei.

De asemenea, acesteia i s-a reținut permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 de zile.

Să ne înţelegem, oricine poate greşi şi produce un accident din culpa proprie şi apoi să plătească în faţa legii. Dar când eşti aproape să spulberi un copil mic pe trecerea de pietoni şi fugi de la locul accidentului, nu eşti numai josnică, ci o nemernică, iar legea ar trebui să fie drastică cu aceşti nemernici!