Cât o mai ține jocul de-a ping-pongul dintre Primăria Ploiești și ACS Petrolul ’52? Municipalitatea trage din toate pozițiile pentru o soartă mai bună – pentru ea? -, iar clubul găzarilor este obligat să se… apere mult dincolo de „masă”! Incredibil și, totodată, jenant!

Dragos Trestioreanu -

Cât o mai ține jocul de-a ping-pongul dintre Primăria Ploiești și ACS Petrolul ’52? Municipalitatea trage din toate pozițiile pentru o soartă mai bună – pentru ea? -, iar clubul găzarilor este obligat să se… apere mult dincolo de „masă”! Incredibil și, totodată, jenant!

Tocmai din Statele Unite ale Americii, o rudă – mare petrolist de mai bine de 65 de ani, care nu pierde niciun meci al echipei de suflet, evident că la televiziune sau pe internet, în cele mai multe cazuri, citește tot ceea ce apare scris despre Petrolul, o face de dimineață până seara, în pauzele permise de… meciurile de tenis ale talentaților săi nepoți, campioni locali la vârste fragede – m-a întrebat ce s-a întâmplat astăzi, 3 septembrie 2021, la întâlnirea dintre primarul Andrei Volosevici și președintele executiv al ACS Petrolul ’52, Costel Lazăr. Da, până acolo au ajuns ecourile „partidei de ping-pong” dintre edilul-șef și clubul găzarilor, în ceea ce privește licitația/acordarea mărcilor Petrolul și/sau asocierea cu municipalitatea, prin intermediul SC Piețe și Hale! Incredibil și, dacă mi se permite, jenant, totodată! Și ce să-i răspund eu? Că, la „smash”-urile din toate pozițiile ale șefului Executivului ploieștean, cel al Petrolului ’52 a ajuns să se apere tot mai departe de „masă”? Că azi se interzice purtarea scutului pe tricouri, iar mâine vine replica à la Gigi Becali, adică un fel de „am glumit”, nu am spus serios”?!? Că, propunând ca primă variantă de lucru licitația mărcilor, municipalitatea arată că nu prea avea de gând să ajute financiar clubul, ci dimpotrivă, își dorea să mai atragă dinspre acesta o sumă provenind din licitarea celor șase mărci! Asta deși clubul vrea, de data aceasta, numai una singură, FC Petrolul Ploiești, cu scutul aferent. Chiar că nici nu mai știam ce să-i mai spun vărului meu despre un „meci” care am convingerea că nu se va termina prea curând!

Știu, deocamdată, numai atât: agresivitatea verbală a unora și șantajul, chiar mascat, al altora nu vor conduce NICIODATĂ la rezultatul-dorință: un Petrolul controla 100% de primărie! De o primărie care le datorează găzarilor, de aproape trei luni, o garanție financiară de aproape 100.000 de lei, una care ar fi trebuit restituită imediat după deadlineul contractului de cesiune a mărcilor, semnat în urmă cu patru ani! Unde or fi, oare, banii aceia, de n u au au ajung în contul clubului?!? Legea nu o permite cumva să se diminueze suma restantă cu – zic și eu – contravaloarea unei mărci, cea precizată mai sus? Sau ținta e musai controlul total asupra clubului? Când ai bani de dat la echipa fanion – așa cum este numită, în scris, de către însuși edilul-șef – și mai și promiți fel de fel de sume drept finanțare prin SC Hale și Piețe, după o asociere, nu pui în capul listei de soluții de sprijinire a ACS Petrolul ’52 Ploiești licitația tuturor mărcilor! Mai ales când cunoști că se cere numai una? Știe Primăria Ploiești, primarul, Consiliul Local că, dacă nu ar licita clubul găzarilor pentru cele șase mărci, ar exista riscul ca alta dintre ele – sau tot restul – să fie adjudecată de către altcineva? Chiar și în condițiile în care la cele două ședințe de licitație desfășurate până acum nu s-a prezentat NIMENI?!? Sunt edilul-șef și domnii consilieri locali Mafalda, cumva? Ca să nu o mai lungesc, căci deja subiectul arată precum o ciorbă lungă și fără gust, v-aș ruga, stimați vizitatori ai siteului www.gazetaph.ro, oameni inteligenți și dificil de păcălit, să aveți maxima răbdare de a citi tot schimbul de adrese dintre municipalitate și club, iar apoi să discerneți cine ce vrea. Ce vrea fiecare de fapt, mai exact!

Foto: www.fcpetrolul.ro