Câte fonfleuri se vor mai scrie despre Petrolul?!? A fost știrea cu „viitorul antrenor” Cristi Chivu, a urmat cea cu „viitorul antrenor” Adi Mutu! Oare, cine mai urmează la rând? „Viitorul antrenor” să fie… Mirel Rădoi?

Dragos Trestioreanu -

Câte fonfleuri se vor mai scrie despre Petrolul?!? A fost știrea cu „viitorul antrenor” Cristi Chivu, a urmat cea cu „viitorul antrenor” Adi Mutu! Oare, cine mai urmează la rând? „Viitorul antrenor” să fie… Mirel Rădoi?

Fonfleurile în presă sunt acele materiale care conțin o idee falsă, o minciună pe șleau, dar îmbrăcată într-o „haină” veridică! Un „basm”, pentru copii, desigur, ar fi fonfleul, ca să fiu elegant! La puțin timp de la eșuarea Petrolului în a se califica în play-off, a apărut „marea” știre, preluată imediat, la greu, și de alte siteuri de la cel care a ieșit cu „bomba”, cum că ar fi avansate discuțiile cu viitorul antrenor, „italianul” Cristi Chivu urmând să îl înlocuiască pe interimarul Octavian Grigore!!! Nimeni nu și-a mai făcut probleme, atunci, în a se întreba măcar dacă fostul (totuși) mare internațional, care a făcut carieră lungă ca fotbalist în Italia, o fi având licența PRO? Căci, doar nu venea să-l „acopere” tocmai Tavi Grigore, posesor al acestei licențe, eliberată cam prin 2003, 2004, dacă nu mă înșel! Eh, după numai o zi de la știrea cu pricina, s-a așternut liniștea și pacea. Evident, fiindcă fonfleul, când este descoperit, nu mai interesează pe nimeni „vrăjeala”!

Ei bine, cum nu a mers grozav treaba cu fostul interist Chivu, trebuia căutat o altă figură mare care să fie așezată, la vară, pe banca „lupilor”. Și-a fost găsit repejor un alt nume de fost (mare) internațional, Adrian Mutu! Un tehnician mai credibil decât Cristi Chivu, știut fiind faptul că Adi Mutu îmbrăcase, pentru o scurtă perioadă, dar frumoasă, echipamentul galben-albastru. Dar, și acest fonfleu s-a „stins” până la urmă. Nu chiar imediat, ca și cel cu reșițeanul de origine Chivu, dar nici după prea multe zile. Ceva mai credibilă a fost informația de luni, 19 aprilie 2021, că pe Mutu, cel care și-a terminat contractul la echipa națională „U 21”, și l-ar dori a treia clasată din prima ligă a Israelului. Adică, Beitar Ierusalim, o fostă campioană a țării! Eh, altă „mâncare de pește” să antrenezi o participantă la cupe europene și cu totul alta să te chinui prin Liga a II-a, chiar dacă este din țara ta de baștină.

S-or fi epuizat, acum, numele numai bune de făcut… fonfleuri, în ceea ce privește banca găzarilor? Doamne, iartă-mă, doar nu o urma… „viitorul antrenor” Mirel Rădoi pe banca găzarilor! Ceea ce cred că nu prea s-a înțeles corect, până în prezent, este că Petrolului nu îi trebuie nume care dau bine la neutri, ba chiar, și la unii dintre suporterii săi, ci tehnicieni care știu, de fapt, cu ce se „mănâncă” Liga a II-a. Și nici de lot de prim eșalon nu are nevoie în L2 Petrolul, ci de unul de eșalon secund care să fie plătit să promoveze și să aibă și acel know-how – scuze că tot repet acest neologism, dar se aplică bine situației de față! – care să-i permită s-o și facă. Dacă se va merge tot pe linia de a se așeza pe bancă nume mari sau interimari fără vreun viitor, atunci nu se va promova NICIODATĂ! Cine a eșuat, ca antrenor, cu trei loturi „de Liga 1” trebuie să fie un exemplu pentru… „așa nu”! În caz contrar, o repet, se va eșua ana după an, neînvățându-se nimic din trecutul apropiat. Dar, în niciun caz, nu trebuie aduși în loc antrenori și conducători care promit că NUMAI ei știu – și pot – cum s-o promoveze pe Petrolul. Musai să tacă și să facă. Altfel, s-ar cădea din… puț în puț!

Foto: www.gsp.ro și www.digisport.ro