Câteva beneficii ale parfumului de care poate nu știai

Daniel Dimache -

Câteva beneficii ale parfumului de care poate nu știai

 

Parfumul este uneori conceput ca o completare a personalității și a look-ului. De fapt, este privit de mulți oameni ca un simplu accesoriu estetic care ne permite să transmitem o aromă bună altora, dar v-ați gândit vreodată la numeroasele beneficii pe care le oferă pentru dvs.?

Sunt sigur că, după ce le veți afla, veți dori să folosiți parfum zilnic.

După cum v-am spus, pe lângă faptul că transmiteți un miros plăcut celorlalți, utilizarea parfumului are câteva beneficii necunoscute pe care ar trebui să le cunoașteți. Continuați să citiți și veți afla unele dintre cele mai interesante!

 

  1. Parfumurile îmbunătățesc concentrarea și starea de spirit

 

Deși este posibil să nu credeți, utilizarea unor anumite parfumuri vă poate îmbunătăți concentrarea și starea de spirit, deoarece ingredientele care conduc la aceste beneficii sunt utilizate în compoziția unora. Parfumurile care conțin lavandă sunt deosebit de utile în acest scop, de exemplu.

 

  1. Parfumurile duc la relaxare

 

Dacă traversați câteva zile de stres, nu ezitați să efectuați un tratament de aromoterapie sau să aplicați parfumuri barbati  compuse din ingrediente precum ghimbir, lemn de santal sau trandafiri, deoarece acestea conduc la un efect calmant asupra creierului, reducând astfel anxietatea sau stresul.

 

  1. Parfumurile alungă insomnia

 

Uneori, din cauza problemelor și grijilor, nu putem adormi atât de ușor, ajungând astfel la insomnie. Cu toate acestea, pulverizarea pernei noastre cu puțin parfum de mușețel sau eucalipt poate fi o alternativă bună pentru a pune capăt insomniei. A face o baie cu parfum de lavandă ne poate ajuta, de asemenea, să adormim mai ușor.

 

  1. Parfumurile sunt un bun ajutor pentru memorie

 

Acest beneficiu este total adevărat, deoarece creierul nostru are obiceiul de a asocia amintirile cu mirosurile. Aceasta înseamnă că parfumul poate fi, de asemenea, un factor declanșator major pentru o memorie bună. De exemplu, purtarea aceluiași parfum pe care îl foloseau bunica sau mama vă poate ajuta să vă amintiți mai bine de ele.

 

  1. Parfumurile servesc la stimularea actului sexual

 

Unele parfumuri sunt compuse din ingrediente afrodisiace, astfel încât utilizarea acestora poate stimula relațiile sexuale cu partenerul dvs., sporind atracția și plăcerea.

 

Când alegi un pafum, însă, trebuie să ții cont de mai multe aspecte, mai ales dacă nu-l cumperi pentru tine, ci pentru a-l face cadou:

 

Un parfum trebuie să evoce senzații și emoții

 

Ce este un parfum bun? Depinde de multe lucruri și, mai mult decât calitatea, răspunsul ar putea fi rezumat în ceea ce doriți să transmiteți prin aromă. Mirosurile sunt strâns legate de emoțiile și senzațiile noastre și, prin urmare, de dispozițiile noastre. Există mirosuri care ne transportă și ne amintesc de momente din viața noastră, care ne pot provoca fericire sau tristețe. De aceea, atunci când cumpărați un parfum, trebuie să evaluați parfumul acestuia și să acordați o atenție deosebită senzației pe care o generează

 

– Ține cont de tipul de piele

 

Alteori, când cumperi un parfum pentru altcineva, ești atent la mirosul acestuia , dar fixarea acestuia are un factor care este rar luat în seamă: pH-ul persoanei și tipul de piele. Trebuie să-l aplicăm pe pielea noastră, deoarece evoluția unui parfum nu este aceeași la toți oamenii. Totul depinde de pH-ul fiecărui individ și de tipul de piele: dacă este uscat, gras sau mix. În cazul în care nu știați, pentru ca parfumul să funcționeze corect, trebuie aplicat în zonele corpului în care circulația este mai intensă, adică acolo unde temperatura este mai ridicată. De ce? Acest lucru ajută la evaporarea treptată a parfumului.

 

– Stil și personalitate

 

Trebuie să acordați atenție vârstei și stilului de viață al celui căruia îi oferim parfumul, spun experții. La fel ca mâncarea, în lumea parfumurilor există de toate. Puteți găsi parfumuri pentru oameni moderni, îndrăzneți, clasici sau eleganți, așa cum explică parfumiera.

 

Parfumurile pe care le purtăm și ne identifică spun multe despre noi și despre personalitatea noastră. Dacă sunteți un om hotărât, parfumurile proaspete, aromate, cu indicii de lavandă și condimente merg foarte bine. Dar dacă persoana căreia îi oferiți parfumul este mai spontană, ar fi mai potrivite parfumuri cu note citrice și marine, cu indicii de lămâie, bergamotă, portocală și mandarină.

 

În ceea ce privește bărbații mai rezervați și care vor să treacă neobservați, sunt recomandate notele proaspete, verzi, fructate și pot fi alese câteva note marine ușoare. Pentru cele sofisticate și elegante, acestea combină mai bine parfumurile cu arome orientale, lemnoase, chihlimbar sau picante sunt, fără îndoială, cele mai potrivite.

 

Dacă bărbatul căruia intenționați să-i faceți cadou un parfum este un sportiv, ceea ce ar trebui să căutați sunt parfumuri proaspete, citrice, aromate, cu note de mușchi, pin ușor picant.

 

– Ține cont de anotimpurile anului

 

Dacă clasificarea bărbatului căruia doriți să îi faceți un cadou este foarte dificilă, puteți încerca să oferiți un parfum în funcție de anotimpul anului. Fiecare anotimp al anului are propriile caracteristici ale mirosurilor, culorilor, temperaturilor și obiceiurilor și, fără îndoială, starea noastră de spirit este afectată în fiecare dintre ele. Aceasta înseamnă că parfumul de folosit în fiecare anotimp trebuie să fie diferit.