Câţi bani s-au „spart” de 1 Mai în Prahova

Daniel Dimache -

Câţi bani s-au „spart” de 1 Mai în Prahova

Prahova a fost luată cu asalt de zecile de mii de turişti care au ales să se recreeze în această minivacanţă la munte, cheltuind peste 1,5 milioane de euro în Prahova.

Gradul de ocupare pentru această perioadă a fost de 100% în staţiunile de pe Valea Prahovei, în timp ce în zonele premontane precum Breaza şi Câmpina, a depăşit 90%. Vremea a ţinut şi cu turiştii care au ales să petreacă doar o zi în aer liber în zone precum Valea Cerbului unde a fost record de turişti. Vremea frumoasă i-a scos din casă şi pe turiştii care au ales o plimbare la Azuga sau Sinaia, unde s-au bucurat de obiectivele turistice, parcurile tematice, cât şi de restaurantele şi cafenelele care au fost pline până la refuz.

Mulţi turişti au ales de asemenea traseele montane uşoare, urcările până la cota 1400-2000 cât şi până la Babele, la telecabine formându-se ocazional cozi. Populare au fost şi traseele de cicloturism în această perioadă, dar şi grătarele şi relaxarea.

“Trăgând linie dupa minivacanţa de 1 mai, consider că  este un debut foarte bun  al sezonului estival care prevesteşte o vara de excepţie în turismul prahovean. Sperăm ca vremea bună să ne fie aliat în continuare. Anul acesta,  voucherele de vacanţă sunt un alt factor cu impact pozitiv care a dinamizat cererea, aproximativ 10-20% din vacanţele în România fiind plătite cu acest instrument, din informaţiile oferite de principalii touroperatori”, a precizat Adrian Voican, Preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova.