Către cine țintește Mădălin Mihailovici? Targeturi clare, dar și… neclare

Dragos Trestioreanu -

Către cine țintește Mădălin Mihailovici? Targeturi clare, dar și… neclare

Prezent la conferința de presă de prezentare a noului antrenor principal al FC Petrolul Ploiești, Romulus Ciobanu, deși – în calitate de CEO Veolia România – este o persoană foarte ocupată, Jorj Mădălin Mihailovici a ținut să-i asigure pe jurnaliști și, mai departe, pe simpatizanții culorilor galben-albastre că unitatea din staff-ul de conducere administrativ al clubului găzarilor este una de monolit. Și așa și este, câtă vreme prezentarea noului tehnician a fost făcută în prezența întregii conduceri a ACS Petrolul 52.

Remarcabil, Mădălin Mihailovici – fără discuție, numărul unu din manageriatul clubului, și nu numai pentru că prin compania pe care o conduce vine grosul banilor ce se cheltuiesc zi de zi la club – i-a lăsat președintelui executiv Cristian Vlad onoarea de a-l anunța oficial,  și în conferință de presă, pe noul tehnician al „lupilor”. Iar prima sa intervenție a fost consemnată abia după ce-au vorbit și fostul tehnician, și actualul. Când i-a venit rândul, să zic așa, a lăsat însă, clar, să se înțeleagă că s-a implicat mult – aș zice și decisiv, ținând cont de contribuția financiară a Veoliei – în alegerea lui Romică Ciobanu. Cel căruia i-a „pictat” un tablou în tonuri roz. Semn că dâmbovițeanul va avea parte de întreaga sa susținere. Evident în cazul în care… emoțiile de pe final de meciuri vor dispărea cu totul, iar pe teren se va vedea, în afară de pragmatism, și ceva spectacol.

La un moment dat totuși, după ce a cerut să nu i se mai „pună în gură” – la fel și celorlalți colegi din conducere – declarații pe care nu le-a/nu le-au făcut, Mihailovici a avut o declarație asupra căreia merita a se fi insistat mai mult decât s-a întâmplat. Astfel, a afirmat că tot observă că Veolia este considerată în presă ca fiind sponsorul Petrolului, ci nu – potrivit precizării sale – partener finanțator. Ceea ce e cu totul altă „mâncare de pește”. În acest context, Jorj Mădălin Mihailovici a subliniat că, dacă vrea cineva ca Veolia să fie sponsor, ci nu partener finanțator, nu ar fi deloc o problemă, putându-se face și astfel! Întrebându-l la cine se referă atunci când spune că, dacă ar vrea cineva așa ceva, CEO Veolia România se va conforma, Mihailovici a devenit misterios, s-a gândit câteva secunde și, apoi, a răspuns: „Nu știu”! Să fi fost o întrebare retorică aceea la care a replicat astfel sau are domnia sa cunoștință despre dorința cuiva de a se schimba statutul Veoliei în cadrul clubului găzarilor? Ar fi foarte interesant de aflat…

Foto: www.republikanews.ro