Caz şocant la Valea Doftanei. Şi-a omorât copilul şi l-a abandonat în albia râului

Redactia -

La data de 16.05.2013, polițiști din cadrul Postului de Poliție Valea Doftanei au fost sesizaţi de către un localnic despre faptul că, pe partea stângă a râului Flora, pe mal, se află cadavrul unui nou-născut, de sex bărbătesc.

Cazul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, apreciindu-se iniţial că sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de pruncucidere, comise de către o persoană necunoscută.

În urma cercetărilor, a fost identificată o femeie, în prezent în vârstă de 24 ani, din comuna Secăria, județul Prahova, care locuia la concubinul său din comuna Valea Doftanei, iar în urma examinării de către medicul legist, s-a stabilit aceasta prezenta semnele clinice ale unei naşteri recente.

Expertiza dispusă în cauză a stabilit că femeia este mama biologică a nou-născutului găsit decedat.

La data de 05.02.2014, procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova a dispus începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de femeie, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor asupra unui membru de familie, totodată, a dispus reţinerea acesteia pe o perioadă de 24 ore.

Astăzi, aceasta a fost prezentată Tribunalului Prahova, în cauză dispunându-se măsura arestării preventive.