Brigadă de prim eșalon, la derbiul de pe stadionul Steaua al Petrolului, cu CSA Steaua. Centralul delegat, adus tocmai de la aproape 640 de kilometri, dar s-a strecurat în brigadă – se putea altfel? – și un asistent din… București!

Dragos Trestioreanu -

Brigadă de prim eșalon, la derbiul de pe stadionul Steaua al Petrolului, cu CSA Steaua. Centralul delegat, adus tocmai de la aproape 640 de kilometri, dar s-a strecurat în brigadă – se putea altfel? – și un asistent din… București!

Sâmbătă, 2 aprilie 2022, de la ora 14.30, în direct pe Digisport 1, Orange TV și Looksport+, se va auzi primul fluier al arbitrului delegat la derbiul etapei a II-a din cadrul play-off-ului ligii secunde, dintre echipa bucureșteană cu… șapte foști „lupi”, CSA Steaua, și FC Petrolul Ploiești. Sătmăreanul Rareș George Vidican (foto text, sus) vine tocmai de la puțin peste 638 de kilometri, numai câteva ore fiind însă pe drum, cum se va observa mai jos, asistenții din brigada sa, ca și rezerva lui, de altfel.

Tușa unu va fi asigurată de către un fost portar al Ripensiei Timișoara, Alexandru Filip, stabilit în Constanța, iar a doua – de către… bucureșteanul Ionuț Marius Bobe. Nu se poate, parcă, la echipele cu nume din capitala țării fără ca un membru al unei brigăzi să nu fie, etapă de etapă, din București, nu-i așa?  Back-up-ul, în caz nevoie, situații rare e drept, este din Oltenița, dar – spre deosebire de colegii de brigadă – nu face parte din lotul Ligii 1, ci din cel de la L2, și se numește Valentin Porumbel. Vidican a arbitrat-o pe Petrolul de câteva ori în cei trei ani și jumătate de prezență în eșalonul secund și, chiar dacă feedback-ul nu-i cine știe ce grozav, nici nu s-a putut plânge cineva din tabăra găzarilor că ar fi făcut greșeli de neiertat. Se speră astfel să fie corect 100% și pe parcursul derbiulului de sâmbătă, unul pe care Nae Constantin (foto sus) și fotbaliștii echipați în galben și albastru au declarat că vor neapărat să-l câștige!

Nici cei doi observatori ai meciului de pe noul stadion Steaua (foto text, jos) nu vor veni de la mare depărtare precum Rareș Vidican, dar nici chiar atât de „aproape”, ca și Ionuț Bobe. Cel de joc este din Târgu Mureș (Mircea Bucur, președintele AJF Mureș), iar cel de arbitraj, din Brăila (fostul asistent de prim eșalon și șef al AJF-ului local, Laurențiu Vărgatu). Deci, doi președinți de asociații județene de fotbal vor veghea asupra condițiilor de organizare ale derbiului, respectiv a celor cu privire la modul cum acesta va fi arbitrat. Să vedem cum și ce va fi…

Foto: www.digisport.ro, www.scoaladearbitri.ro și ro.wikipedia.org