Ce-a păţit un mârlan care spărgea seminţe în parcul de la Sala Sporturilor

Mihai Ciobanu -

Ce-a păţit un mârlan care spărgea seminţe în parcul de la Sala Sporturilor

În data de 21 iulie 2015, în jurul orei 09.10, în timp ce desfășura activitatea de asigurare a ordinii și liniștii publice în parcul Sala Sporturilor ”Olimpia”, o patrulă a Poliției Locale Ploiești a depistat o persoană de sex masculin care consuma semințe, aruncând cojile acestora pe domeniul public, spre indignarea cetățenilor din zonă.

La solicitarea polițiștilor locali de a se legitima, bărbatul a refuzat, afirmând vehement că nu se legitimează decât în fața Poliției Române. Deși i s-a prezentat și explicat cadrul legal în baza căruia polițiștii locali efectuează legitimarea persoanelor, acesta și-a menținut poziția, informează Poliţia Locală Ploieşti printr-un comunicat de presă.

I s-a comunicat că va trebui să însoțească agenții la sediul Poliției Locale pentru identificare, moment în care bărbatul a devenit agitat, aducând injurii și afirmând : ”Hai să o văd și pe asta!”

Devenind din ce în ce mai nervos, s-a procedat la încătușarea și conducerea acestuia la sediul instituției, unde după îndelungi discuții, a prezentat actul de identitate.

Persoana în cauză, identificată ca fiind numitul P.M., în vârstă de 52 de ani, cu domiciliul în Ploiești, a fost sancționată contravențional pentru abandonarea cojilor de semințe pe domeniul public și refuzul de legitimare, în temeiul prevederilor Hotărârii Consiliului Local nr. 228/2006 și Legii nr. 61/1991.