Ce apreciază cel mai mult candidații la joburi în 2020? 5 elemente la care angajatorii nu se așteaptă

Daniel Dimache -

Ce apreciază cel mai mult candidații la joburi în 2020? 5 elemente la care angajatorii nu se așteaptă

Dacă ești deținătorul unui business cu mai mulți angajați, probabil că, în timp, ți-ai făcut o idee generală despre așteptările acestora. Totuși, în ultima vreme, persoanele care vin la un interviu de angajare apreciază lucruri diferite, față de acum câțiva ani.

Siguranța și profesionalismul contează mai mult ca niciodată, iar angajații își formează o opinie despre companie încă de la primul contact cu reprezentanții acesteia. O firmă care nu ia în serios aceste aspecte va căpăta instant o reputație negativă.

Iată care sunt cele mai importante lucruri pentru angajați în 2020!

  1. Comunicarea profesionistă

Profesionalismul unei firme se vede încă de la primele interacțiuni cu potențialul angajat. Dacă anunțul de job conține greșeli gramaticale sau de ortografie, compania ta va primi din start o bulină neagră.

În plus, angajații nu apreciază deloc discuțiile formale ținute pe WhatsApp, în detrimentul e-mailurilor profesionale. O altă cerință comună este comunicarea clară și fără întârzieri.

De aceea, construiește cu atenție anunțurile pentru pozițiile deschise în compania ta, iar apoi contactează candidații într-un mod cât mai profesionist. Nu în ultimul rând, răspunde la mesaje cât mai rapid posibil și nu lăsa candidații să aștepte.

2. Asigurarea și serviciile medicale

Când vine vorba despre facilitățile oferite de companie, asigurarea medicală privată se află în topul preferințelor.

Mai mult, majoritatea persoanelor ce se prezintă la interviu nici măcar nu concep ca firma să nu le ofere un set de servicii medicale gratuite, în parteneriat cu instituțiile private de sănătate.Printre cele mai apreciate servicii sunt analizele generale anuale, consultațiile oftalmologice și stomatologice.

3. Protecția muncii și instructajele periodice

Protecția muncii este, adesea, un element ignorat sau efectuat în grabă. Fiecare angajat a trecut cel puțin o dată, în cadrul a diverse companii, printr-un instructaj superficial sau, mai rău, a semnat fișele fără a primi niciun fel de instructaj.

De aceea, în prezent, angajații caută companii responsabile și profesioniste, care pun cu adevărat preț pe siguranță, prevenție și instructaje periodice.

Echipa Safety Expert Office se poate ocupa de protecția muncii în Ploiești sau alte orașe din țară, pentru ca tu să nu îți faci nicio grijă și să ai siguranța că te afli pe mâinile profesioniștilor. Aceștia se vor asigura că totul este făcut ca la carte: regulament de ordine interioară, documente PSI, plan de evacuare și instructaje. Cere o ofertă și ocupă-te cât mai curând de aceste aspecte!

  1. Ședințele one-to-one constante și informale

În prezent, angajații apreciază mai puțin ședințele formale, de echipă, și mai mult ședințele one-to-one, cu managerul direct. Aceste întâlniri le oferă un spațiu sigur și un cadru relaxat în care să discute despre proiectele în desfășurare și planurile de viitor.

Totodată, angajații se așteaptă ca managerii să se implice în mod direct, să țină cont de feedback-ul primit în ședințe și să lucreze împreună cu echipa pentru o performanță crescută și condiții de lucru din ce în ce mai bune.

  1. Serviciile gratuite de wellness

Un ultim aspect, dar cu siguranță nu cel din urmă, este oferirea de servicii din zona de wellness. Angajații apreciază foarte mult companiile care se preocupă de bunăstarea fizică și psihică a echipei.

Printre serviciile preferate de angajați se numără abonamentele la sala de fitness, clase periodice de yoga sau sport, vouchere și reduceri la masaj sau alte proceduri de relaxare.

Acestea fiind spuse, așteptările angajaților migrează, în 2020, către mai mult profesionalism, mai multă siguranță și preocupare constantă pentru bunăstarea echipei. Astfel, dacă îți dorești ca firma ta să reprezinte un mediu excelent pentru angajați, actualizează-ți oferta și pune în practică recomandările de mai sus!