Ce au descoperit poliţiştii în Buşteni

Redactia -

Ce au descoperit poliţiştii în Buşteni

Lucrători de investigare a fraudelor, constituiţi în echipe mixe cu specialişti din cadrul O.J.P.C., au efectuat ieri controale economice la societăţi comerciale din staţiunea Buşteni . Activitățile desfășurate au vizat prevenirea şi combaterea ilegalităților economice ce se comit de către reprezentanţii unor societăţi comerciale în domeniul turismului şi alimentaţiei publice. Astfel, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 10.500 lei.  Totodată, au fost confiscate bunuri alimentare şi nealimentare în valoare de 2.293 lei 

             Exemplu: 

În urma verificărilor efectuate la un complex comercial, s-a constatat că au fost întocmite doar 43 fişe pentru turişti, deşi toate cele 80 camere ale structurii erau ocupate.  Pentru deficiențele constatate, administratorul agentului economic, a fost sancţionat contravențional conform prevederilor art 3 alin 1 lit b din HG 237/2001. Polițiștii continuă verificarea evidenţelor financiar contabile în cazul mai multor agenți economici. Efectivele Serviciului Rutier au organizat o acțiune pe linia utilizării centurii de siguranță și a combaterii vtezei excesive.

Astfel, a fost controlate 180 de autovehicule și au fost aplicate 139 de sancțiuni contravenționale (26 pentru neutilizarea centurii de siguranță, 68 pentru încălcarea regimului de viteză).