Ce au făcut fetele de la CSM Ploieşti la Campionatul naţional de gimnastică ritmică

Redactia -

Ce au făcut fetele de la CSM Ploieşti la Campionatul naţional de gimnastică ritmică

Între 27 si 29 iunie 2013 s-au desfăşurat la Brasov, în sala „Dumitru Popescu-Colibași”, Campionatele Naţionale pe Echipe, Individual şi Ansambluri pentru Copii la Gimnastică Ritmică, eveniment care a avut ca principal obiectiv desemnarea campioanelor naţionale pe echipe, individual şi obiecte la Categoria a IV-a (8-10 ani) şi individual şi ansamblu fără obiect pentru Categoria Mica Gimnastă (6-8 ani).

La acest eveniment s-au înscris 120 de gimnaste de la 14 cluburi din ţară: CSM Arad, CSS1 Timişoara, CS UNEFS București, CSS1 Constanţa, CSS “Anghel Saligny” Iaşi, LPS-CSS Baia-Mare, LPS Bistriţa, CSU Brasov, CS “Ritmic Gym Trend” Constanta, CSU Oradea, CS Ritmica Bucuresti, CSS Resita, LPS Oradea şi CSM Ploieşti.

Dupa prima zi de concurs, echipa de categoria a IV-a a Clubului Sportiv Municipal Ploieşti formată din Daria Motângă, Teodora Dragu, Tavita Costache, Anais Lăpădat, Miruna Ciocîrlan, Monica Dumitrescu și Denisa Stoian s-a clasat pe locul al patrulea, o performanță bună pentru micuțele gimnaste participante pentru prima dată la această categorie. Opt echipe s-au întrecut pentru titlul național, podiumul fiind ocupat, în ordine, de Iași, Brașov și Arad.

În concursul individual cea mai bună performanţă a obţinut-o Denisa Stoian (locul VII) care s-a şi calificat pentru Cupa României, concurs ce se desfăşoară la sfârşitul fiecărui an la Bucureşti.

Finalele pe obiecte de sâmbătă, 29 iunie 2013, au aliniat la start cele mai bune 8 gimnaste din ţară la fiecare obiect – coardă, cerc, panglică. De la Clubul Sportiv Municipal Ploieşti Denisa Stoian s-a calificat în finala la coardă – pornind ca favorită, cu cea mai mare notă din concurs – și la panglică. Finalul întrecerilor a adus bucurie imensă în rândul susţinătorilor CSM-ului, Denisa devenind Campioană Națională la coardă și medaliată cu bronz la panglică, prezentând exerciții de înalt nivel tehnic.

Campionatele Naţionale au fost supervizate de preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică, dna. Irina Deleanu, de directorul tehnic, dra. Marinela Jipa şi de secretarul Federaţiei, dl. Cătălin Manu.

Colectivul tehnic al Secției de Gimnastică Ritmică a CSM Ploiești format din Simona Puiu – antrenor, Tatiana Dor – coregraf și Liliana Băescu – coordonator mulțumește pe această cale tuturor celor care au pus umărul la această performanță: conducerii CSM Ploiești, dl. Augustin Iancu – director, Marian Stănescu – director adjunct și Luminița Albu – contabil șef, dnei. dr. Rodica Sava – medic sportiv, părinților copiilor legitimați la secția de ritmica a CSM Ploiești gimnastelor de categorie mai mare – Cesima Nechifor, Livia Harcan și Adriana Crețu care au fost alături de colegele lor mai mici în primul lor concurs cu adevărat important, și ultimii dar nu cei de pe urmă, dl. primar Iulian Bădescu și membrilor Consiliului Local ai municipiului Ploiești.