Ce-au găsit inspectorii DSV în restaurantele din Sinaia şi Buşteni

Mihai Ciobanu -

Ce-au găsit inspectorii DSV în restaurantele din Sinaia şi Buşteni

D.S.V.S.A. PRAHOVA EFECTUEAZĂ ACȚIUNI DE VERIFICARE ȘI CONTROL ÎN TOATE ZONELE/LOCALITĂȚILE DE INTERES TURISTIC ÎN SEZONUL ESTIVAL 2016 – Comunicat de presă

I. În perioada 15.06-31.08.2016 inspectorii din cadrul DSVSA Prahova vor efectua controale oficiale tematice în toate unitățile de vânzare cu amănuntul supuse înregistrării și controlului sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor din zonele de agrement/traseele turistice din județul Prahova, respectiv Valea Prahovei, Valea Slănicului și Valea Teleajenului pentru a preveni toxiinfecțiile alimentare prin consum de produse alimentare neconforme.

Echipele de control vor verifica unități de alimentație publică (restaurante, braserii, pizzerii, cantine, etc), tabere școlare, unități tip catering, laboratoare de cofetărie-patiserie, cofetării/patiserii, pensiuni turistice, super/hipermarketuri și magazine alimentare, fiind verificate următoarele:

— Respectarea obiectului de activitate înscris în documentul de înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor;

— Respectarea cerințelor generale de igienă pentru depozitarea, manipularea, prepararea, expunerea și servirea alimentelor;

— Verificarea eligibilității și trasabilității materiilor prime

Până la această dată au fost verificate un număr de 21 de unități din localitățile Sinaia și Bușteni, din care 12 unități alimentație publică, 1 cantină, 2 laboratoare cofetărie-patiserie, 3 supermarketuri și 3 magazine alimentare, la au fost depistate neconformități privind nerespectarea condițiilor de igienă în spațiile depozitare, prelucrare și expunere, precum și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, motiv pentru care au fost aplicate un număr de 7 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 23.000 lei și un avertisment.

II. În perioada 06-24.06.2016 DSVSA Prahova a efectuat controale oficiale tematice în domeniul cărnii de pasăre, respectiv:

— 12 exploatațiile comerciale de pui de carne;

— 2 abatoare/unități tranșare carne pasăre,carne-expirata

— 2 centre de sacrificare păsări la nivelul exploatației

— 5 unități producere carne tocată/carne preparată pasăre

Urmare acestor controale nu au fost depistate neconformități la unitățile verificate, cu excepția unei unități de producere carne tocată/preparată în care nu se respectau condițiile de igienă în spațiile de producție, motiv pentru care unitatea a fost sancționată contravențional conform HG nr.984/ 2005, cu modificările și completările ulterioare, cu suma de 2.000 lei.