Ce-au găsit poliţiştii în urma percheziţiilor la suspecţii de proxenetism – VIDEO

Redactia -

Ce-au găsit poliţiştii în urma percheziţiilor la suspecţii de proxenetism – VIDEO

 În această dimineaţă, polițiștii din Prahova, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, au efectuat 5 percheziţii domiciliare la persoane bănuite de proxenetism și șantaj. Au fost ridicate două autoturisme, bijuterii, bani, ceasuri și telefoane mobile, iar 5 persoane au fost conduse la audieri.

La data de 3 octombrie a.c., poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, au efectuat 5 percheziţii domiciliare, în municipiul București și în județul Ilfov, la persoane bănuite de proxenetism și șantaj.

În urma acestor activități, polițiștii au ridicat două autoturisme, bijuterii, bani, ceasuri și telefoane mobile.

De asemenea, poliţiştii au condus 5 persoane la sediu, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada mai – octombrie a.c., cei în cauză ar fi racolat tinere pe care le-ar fi determinat să practice prostituția atât în țară, cât și în străinătate.

Pentru îndeplinirea activității infracționale, cei vizați ar fi creat aparența unei relații intime cu victimele, profitând ulterior de vulnerabilitatea emoțională a acestora pentru a le determina să practice prostituția.

În situația în care acestea refuzau să mai practice prostituția, aceștia ar fi recurs la amenințări cu acte de violență.

Din activitatea infracțională, persoanele vizate ar fi obținut aproximativ 1.000.000 de euro.

La acțiune au participat și luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Prahova, polițiști din cadrul I.P.J. Ilfov, precum și jandarmi.

Uita-te la acest video pe YouTube.