Ce-au găsit poliţiştii la hoţii de produse petroliere

Redactia -

În urma a 15 percheziţii domiciliare efectuate ieri, în judeţul Prahova, la persoane bănuite de furturi de produse petroliere, s-au ridicat 570 de litri de produse petroliere, ţevi, tije de sondă, o pompă manuală folosită la sustragerea de ţiţei şi două manometre. / 13 persoane au fost conduse la sediul poliţiei pentru audieri.

Din imobilele perchiziţionate de poliţişti, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 570 de litri de produse petroliere, 22 de ţevi, 7 tije de sondă, 70 de metri liniari de sârmă, o pompă manuală folosită la sustragerea de ţiţei, precum şi două manometre.

De asemenea, 13 persoane au fost conduse la sediul poliţiei, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale, dintre care cinci au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte, cu propunere de arestare preventivă.

Reamintim faptul că, la data de 25 septembrie a.c., poliţiştii de ordine publică şi criminalişti, împreună cu luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, din cadrul I.P.J. Prahova, au efectuat 15 percheziţii domiciliare în Gura Vitioarei, Vălenii de Munte, Surani şi Predealul Sărari, din judeţul Prahova. Percheziţiile s-au desfăşurat la locuinţele mai multor persoane bănuite de comiterea de furturi de produse petroliere din sonde, de pe raza judeţului Prahova.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au urmărit depistarea bunurilor susceptibile a proveni din săvârşirea acestor infracţiuni, a bunurilor folosite la comiterea faptelor, precum şi a 13 persoane, bănuite în cauză. Prejudiciul creat prin activitatea infracţională, estimat până în prezent, este de 100.000 de lei. La percheziţii au participat şi jandarmi.