Ce bine ar fi fost ca Flavius Stoican să fi avut în lot vreo 10 fotbaliști sau chiar mai mulți ca… Daniel Chiriță! – numai despre ce se întâmplă la FC Petrolul, echipa de suflet a ploieștenilor și a prahovenilor (episodul 15)

Dragos Trestioreanu -

Ce bine ar fi fost ca Flavius Stoican să fi avut în lot vreo 10 fotbaliști sau chiar mai mulți ca… Daniel Chiriță! – numai despre ce se întâmplă la FC Petrolul, echipa de suflet a ploieștenilor și a prahovenilor (episodul 15)

Am fost vineri, 25 octombrie 2019, la derbiul turului campionatului Ligii A Prahova, care a opus gazdelor de la CS Petrolul 95 Petrosport pe liderul ierarhiei la zi, CSO Plopeni, o grupare cu pretenții având deplină acoperire la câștigarea acestei ediții a eșalonului de elită al AJF-ului local. Deși, am mai scris, nivelul valoric a scăzut mult față de – hai să zic – ultimii cinci ani, derbiul a fost unul care a meritat să fie urmărit, păcat că numai de maximum 100 de iubitori ai fotbalului, poate chiar și mai puțin. Era o zi superbă de toamnă și merita să se fi rupt din timpul liber o oră și jumătate pentru a vedea un meci cu fotbal bun, de la care nu a lipsit nici președintele asociației județene, Silviu Crângașu, fratele lui, Decu, fiind observatorul întâlnirii, și nici șeful Comisiei de Disciplină de la AJF Prahova, tânărul avocat Cătălin Popescu, semn al acordării unei atenții totale acestui derbi.

Au fost, de o parte, după cum se știe deja, la Petrolul 95 Petrosport, preponderent tineri, conduși pe teren de către „veteranul” Daniel Chiriță (45 de ani), iar de alta, la CSO, mai ales jucători cu experiența nu numai a acestui eșalon, ci și a altora, superioare. Fapt care s-a văzut, de altfel, și în iarbă, acolo unde Plopeniul s-a impus finalmente, căutând cu maximă ambiție golul victoriei, în condițiile în care fusese egalată de două ori de trupa lui Iulian Mihail Cojocaru, aflată atunci în 10 oameni, un alt „veteran”, Marian Bălan (41 de ani), fiind eliminat pentru lovirea unui adversar.

Dar, peste toți combatanții a fost un FOTBALIST „pornit” spre 50 de ani, dar căruia, văzându-l jucând, abia de îi dai maximum 30 de ani! Chiriță, proprietarul bazei sportive unde s-a desfășurat partida, „Kiru Sport”, pare că joacă fotbal și în… somn, nici măcar puțină oboseală nu se distinge în evoluțiile sale. A fost pe teren mare parte din amicalul de miercurea trecută, cu FC Petrolul, a fost integralist, vineri, după numai două zile, în derbi, s-a apărat bine, a marcat pentru 2-2, i-a dirijat pe tinerii săi coechipierii, cărora le putea fi tată. Pe scurt, a făcut de TOATE! Ca determinare, acum, le este superior chiar și unora dintre adversarii lui de la mijlocul săptămânii precedente, mult mai tineri și având și Liga 1 în CV!

„Chiru” este un sportiv care nu refuză nimic: joacă la echipa lui, CS Petrolul 95, cea care s-a unit pentru acest sezon cu juniorii de la Petrosport ai lui Cojocaru, joacă și la minifotbal, la campioana Eka Trust, care este și sponsorul formației din Liga A Prahova, răspunde prezent și la acțiunile echipei naționale a artiștilor din România, fiind selecționerul acesteia, și parcă ar bifa și o întrecere de old boys, organizată la nivel de ligă, sau are de gând s-o înființeze, nu mai știu exact! Stau și mă întreb dacă, în astfel de condiții, unei echipe care-și dorește promovarea în primul eșalon, dar se cam chinuie s-o facă și în acest sezon, oare, cât de mult i-ar fi folosit vreo… 10 fotbaliști precum Daniel Chiriță. Ce plus ar fi adus ei formației antrenorului Flavius Stoican? Sigur că nu Daniel însuși, ci măcar unii apropiați lui ca valoare și seriozitate. Unii care să joace la 25 de ani, să zicem, cum joacă, acum, ploieșteanul în vârstă de 45 de ani! Poate că ar fi productiv – de ce nu? – să fie cooptat în staff-ul tehnic, măcar ca un consilier, pentru a le explica jucătorilor Petrolului care e secretul longevității sale într-un sport în care alții se retrag când sunt cu 10 ani mai tineri decât… DANIEL CHIRIȚĂ!

Foto: www.fcpetrolul.ro