Ce caută numele lui Ștefan Bărboianu și Younes Hamza pe lista despre care un site de fotbal central afirmă că ar fi cea a președintelui executiv al Petrolului, Marius Stan?!? Dar și numele altora?

Dragos Trestioreanu -

Ce caută numele lui Ștefan Bărboianu și Younes Hamza pe lista despre care un site de fotbal central afirmă că ar fi cea a președintelui executiv al Petrolului, Marius Stan?!? Dar și numele altora?

În ultimele zile, au circulat, mai pe la colțuri, câteva liste cuprinzând numele jucătorilor despre care se zicea că președintele executiv al FC Petrolul, Marius Stan, cel ce-a declarat că se va ocupa, de-acum, de tot ceea ce înseamnă fotbal la FC Petrolul, ar vrea să se dispenseze în pauza de iarnă. Iar pentru asta li s-ar fi propus deja respectivilor întreruperea contractelor aflate în derulare. Însă, niciuna dintre liste nu a fost validată și oficial până în prezent, același Marius Stan refuzând să comenteze autenticitatea celei postate de către un siteul www.liga2.prosport.ro, apreciind că este încă prematur a o face. Parcurgând acea listă despre care se crede că ar fi cea „originală”, deși, în altele, apăreau nume care lipsesc acum și și-au făcut apariția unele noi, îmi permit să-mi manifest mirarea, mai ales, asupra prezenței celor ale fundașului dreapta cvasi-integralist – care a riscat o accidentare mai serioasă pentru a juca la Arad, contra liderului, UTA – și a atacantului de la care s-a cerut… luna de pe cer, însă unii au uitat să-i țină și scara!

Este vorba, cu siguranță că s-a dedus, de Ștefan Bărboianu, după părerea mea cel mai constant și mai serios titular de până acum, poate chiar și cel mai bun dintre foștii prim-divizionari aduși în vară la Petrolul, și de Younes Hamza, cel care a renunțat la un salariu mare în prima ligă a Greciei, la Aris Salonic, pentru a reveni în țară, unde putea alege o echipă de Liga 1, dar a optat – așa cum a promis când a fost împins să plece la Botev Plovdiv – pentru FC Petrolul! În fapt un alt Petrolul, noul Petrolul, echipa orașului soției sale și, de la căsătorie, și al lui, inclusiv, evident, al fiicei lor.

Cum unul dintre siteurile locale, apropiate de președintele executiv al clubului găzarilor, a anunțat că acesta va fi un dictator în ceea ce a mai rămas din retur, adică până va… pleca de tot din municipiu, potrivit unei promisiuni făcute public în iarnă, la postul de televiziune Ploiești TV, în emisiunea Neconvențional, este cât se poate de limpede că el trebuie întrebat. Despre ce? De ce, cel puțin aceste două nume, Bărboianu și Younes, ar fi fost trecute pe lista postată de www.liga2.prosport.ro. În ce bază unui titular aproape inamovibil, căruia nu i se poate reproșa absolut nimic din punctul de vedere al evoluției, i se cere să plece de la Petrolul?!? La fel, de ce și unui atacant de rasă, care – având parte de cantonamente cu echipa – se poate obișnui să redevină golgheterul de altădată, evident susținut din plin de toți coechipierii, mai vechi sau noi? Sincer, nu-mi dau seama, citind numele de pe listă și presupunând că Stan chiar și-ar dorit să scape de toți acei fotbaliști, ce achiziții ar avea deja bifate în acest moment.

Dacă nu mai sunt bani suficienți și se dorește o reducere de buget, nicio problemă, numai că Marius Stan are datoria de onoare, atunci, să anunțe franc schimbarea de obiectiv, fiindcă promovare de pe… locul 8, în 16 meciuri, nu se poate face cu jucători, ci cu fotbaliști. Iar Ștefan Bărboianu și Younes Hamza, ca și alții de pe prezumtiva listă a disponibilizaților, sun FOTBALIȘTI, ci nu jucători! Nu aș dori, ca și suporterii Petrolului, de altfel, ca prin astfel de eventuale erori manageriale să avem parte de o… implozie la club! Cred astfel că-i timpul ca partenerul finanțator – Veolia România, care a fost mereu animată de bună credință – să ceară explicații Executivului, pentru a preveni un posibil dezastru la club. Asta până nu va fi prea târziu, firește!

Foto: www.fcpetrolul.ro, www.gsp.ro și www.liga2.prosport.ro