La câte puncte va termina anul 2021 Petrolul ’52 de principalele două contracandidate la promovare directă, Hermannstadt și „U” Cluj? Concordia Chiajna începe să cam piardă teren!

Dragos Trestioreanu -

La câte puncte va termina anul 2021 Petrolul ’52 de principalele două contracandidate la promovare directă, Hermannstadt și „U” Cluj? Concordia Chiajna începe să cam piardă teren!

Mai sunt două zile și vor încheia anul în curs ultimele patru divizionare secunde care vor intra pe arene în anul 2021: Ripensia Timișoara și AFK Csikszereda Miercurea Ciuc (luni, 6 decembrie, ora 15.30), respectiv AFC Petrolul ’52 Ploiești și Universitatea Cluj (marți, 7 decembrie, 17.00), ambele urmând a fi televizate. În Banat, dacă „Ripi” pare a-și fi revenit sub o nouă baghetă, cea a fostului antrenor al defunctei Fotbal Comuna Recea, Florin Fabian, omologul acestuia din Harghita, Valentin Suciu, va juca din nou la… trei puncte, ca și în ultimele etape, puncte care ar aduce-o pe Csikszereda, la final de an, la numai două puncte de ultimul loc de play-off (CSA Steaua) și ar permite și saltul peste actuala poziție a șaptea, surpriza plăcută Unirea Slobozia. În Muntenia, derbiul locurilor 1 și 3, dintre ACS Petrolul ’52 și „U” Cluj – chiar dacă nu poate să mai schimbe liderul – are totuși o mare importanță pentru echipa ploieșteană în privința ecartului de puncte de la finele lui 2021. Asta și în perspectiva ultimelor trei etape din sezonul regular, ce sunt programate la sfârșitul lui februarie și începutul lui martie, anul viitor.

Dacă despre una dintre principalele contracandidate la promovarea directă, FC Hermannstad Sibiu, și despre o alta care a cam pierdut totuși teren de ceva vreme – Concordia Chiajna fiind mai degrabă în căutarea barajului, cu urmăritoarele sale, FC Buzău și CSA Steaua București, „suflându-i” în ceafă la numai patru lungimi – se știe deja numărul de puncte de la finalul anului în curs, 35 și, respectiv, 32, despre „U” vom afla abia marți seara, în jurul orei 18.45. Momentan, trupa lui Erik Lincar se laudă cu 33, fiind – înainte de derbiul de pe arena Ilie Oană – la șase puncte distanță de Petrolul ’52. Nicolae Constantin și echipa pe care o pregătește din vara acestui an poate termina 2021 în trei moduri. 1. Câștigă meciul cu „șepcile roșii”, va face astfel 42 de puncte și va ierna cu un avantaj de șapte lungimi față de trupa prahoveanului Marius Măldărășanu, de nouă în fața celei a lui Lincar și de 10 în a lui Claudiu Niculescu. Un ecart liniștitor la prima vedere față de echipa de pe locul 2, dar să nu se scape din vedere că mai sunt de bifat ultimele trei partide din sezonul regular, iar sibienii par a avea un program mai ușor decât ploieștenii; 2. Face remiză, deci 40 de puncte, și va fi la cinci de Hermannstadt, șapte de „U” și la opt de Concordia. Revin și reamintesc, și în acest caz, de programul mai simplu din iarna-primăvara lui 2022 al ardelenilor care joacă acasă la Mediaș; 3. Pierde derbiul, variantă respinsă total, firesc, de către suporterii „lupilor”, cei care vor avea la dispoziție excluzând acel 5% destinat obligatoriu oaspeților și în afara abonamentelor, peste 4.000 de locuri alocate marți pe „Ilie Oană”. Cu un eșec, deci, Petrolul ’52 va rămâne cu 39 de puncte, urmată de… învingătoarea sa, cu 36, de formația celui de-al doilea japonez din Liga 2, Mino Sota, care era să ajungă la… Ploiești, cu 35, și a celor mai mulți foști petroliști din L2, cu 32. Nici nu mai este cazul să reamintesc, precum mai sus, de programul lui Hermannstadt – apropo, în penultima etapă a sezonului regular, va bifa singurul joc dificil din 2022 al acestuia, derbiul de pe „Cluj Arena”- și își dă seama toată suflarea „galben-albastră” că ecarturi de trei, patru și, chiar,  șapte puncte nu oferă o iarnă liniștită, ba, chiar, deloc. Deci, un singur cuvânt de ordine pentru Vali Țicu & Co.: VICTORIE! ȘI, APOI, SĂRBĂTORI FERICITE!

Foto: www.fcpetrolul.ro