Ce face Toto Tamuz?!? Vacanță în Elveția? Nu pregătiri intense la Ploiești?!?

Dragos Trestioreanu -

Ce face Toto Tamuz?!? Vacanță în Elveția? Nu pregătiri intense la Ploiești?!?

Vineri, 24 august 2018, la ora meciului nou-promovatei în eșalonul secund național, FC Petrolul Ploiești, de pe arena Daco-Getica, din București, cu Metaloglobus, încheiat cu primul eșec stagional al fotbaliștilor lui Leo Grozavu, scor: 0-1, una dintre noile achiziții ale clubului găzarilor, fostul internațional israelian de origine nigeriană Toto Tamuz, posta o fotografie pe Instagram. Una care a născut semne de întrebare!

După ce a semnat un contract până la finele sezonului, cu opțiune pe încă unul, în caz de promovare, despre Toto Tamuz antrenorul principal Leo Grozavu a declarat, în conferința de presă de dinainte de partida de acasă cu Pandurii Târgu Jiu, că a fost de acord cu această achiziție, chiar dacă nu putea preciza o dată anume pentru posibilitatea de a-l redebuta în culorile galben și albastru. Ia asta dată fiind supraponderalitatea sa din acel moment. Cum cel căruia i se zice și „Tancul” semnase angajamentul, pe perioada de timp mai sus-menționată, iar Tamuz începuse deja antrenamentele, așa cum s-a putut observa pe siteul oficial al clubului ploieștean, era de presupus că a trecut cu bine de vizita medicală. Una obligatorie și serioasă, mai ales după ce petroliștii se „arseseră” cu brazilianul Jean Theodoro Sobrinho, căruia au trebuit să-i rezilieze contractul din cauza descoperirii ulterioare a unei afecțiuni la inimă! Între timp, s-a zvonit că, după ce și-a pus apostila pe contract, Toto ar fi fost trimis să facă o radiografie magneto-nucleară (RMN). Una care – dar nimeni  nu bagă mâna în foc – ar fi relevat o problemă la un genunchi, popular zis „os pe os”!

Vineri, la ora meciului cu Metaloglobus, când era de presupus că Toto Tamuz, chiar dacă nu era apt de joc, ar fi fost normal să le fie alături mai noilor săi coechipieri, în capitala țării, mai ales că locuiește – când nu dă o fugă în Israel, acasă la el – nu departe, în cartierul Cosmopolis, dintr-o localitate ilfoveană, el posta o poză din… Elveția. Mai precis din localitatea Winterthur (vezi jos dreapta în fotografia de la titlu)! Cum programul unui fotbalist care trebuie să slăbească mult și să recupereze din timpul anterior pierdut, pentru a redeveni apt de joc, este unul mai strict, a fost de mirare că lui Toto i s-ar fi permis un week-end liber – sau mai mult? – pe care să-l petreacă mai departe de România. Dacă nu cumva corpolentul atacant o fi fost învoit să meargă acolo pentru o eventuală investigație medicală suplimentară, mai complexă. Una de care să fi trecut totuși cu bine, potrivit mesajului dintr-o ultimă poză de pe Instagram, pe care este inscripționat un mesaj în limba engleză, ce pare rupt dintr-un… rebus: WHAT A GREAT EXPERIENCE IN (urmează un dreptunghi roșu mic cu o cruce albă în interior, adică steagul Elveției) NOW IT’S TIME TO FOCUS ON THE NEXT STEP. În traducere: CE EXPERIENȚĂ MARE IN ELVEȚIA/ACUM ESTE TIMPLUL ÎNDREPTĂRII ATENȚIEI CĂTRE PASUL URMĂTOR. Care ar fi pasul acela? Petrolul? Sau altceva/altcineva? A fost vacanță sau control medical? Sper să nu rămână doar întrebări retorice, cele de mai sus!

Foto: Instagram