Ce GROZAV a fost la echipa naţională!

Redactia -

Vineri, 12 octombrie 2012, pe arena lui Fenerbahce Istanbul, „Sukru Saracoglu”, în prezenţa a 50.000 de suporteri frenetici turci şi a câteva mii de fani din ţara noastră, care au căutat să le facă faţă mai numeroşilor localnici, echipa naţională a României a dispus cu scorul de 1-0 (1-0), după golul petrolistului Gheorghe Grozav (foto; www.prosport.ro), din primul minut de prelungiri, din cele trei ale primei reprize, dictate de către arbitrul englez Howard Webb.

De data aceasta, Grozav a avut o evoluţie apreciată, părând de nerecunoscut în raport cu lipsa de formă prelungită de la echipa sa de club. El s-a demarcat perfect la pasa de manual a stelistului Mihai Pintilii şi – porfitând de ieşirea hazardată dintre buturi a portarului primei repzentative a Turciei şi al lui „Fener”, Volkan Demirel, l-a excutat cu măiestrie, din afara careului mare, puţin lateral stânga. Astfel, un al doilea meci, după cel amical cu Elveţia, din primăvară, Gicu Grozav a fost decisiv pentru tricolori. Ardeleanul a fost înlocuit după 49 de minute, cu Răzvan Cociş, autorul ulterior a marii ratării a desprinderii. Gicu Grozav a fost astfel menajat pentru partida oficială de marţi, 16 octombrie, de pe „Naţional Arena”, cu Olanda, tot din preliminariile Cupei Mondiale din Brazilia – 2014.

La final, autorul golului învingătorilor a declarat, pentru TVR, postul public de televiziune care a preluat meciul în direct: „Încă nu realizez cât de important e golul meu. Mă bucur că am reuşit să luăm toate cele trei puncte. M-a ajutat şi Volkan să înscriu. E cel mai important meci din cariera mea. Trebuie să ne gândim la meciul cu Olanda. Am o întindere, dar nu este gravă. Cred că voi putea juca cu batavii”. În lot a fost şi portarul Petrolului, Mircea Bornescu, dar acesta nu a mai fost trecut în raportul de joc.