Ce investiţii se vor realiza la Parcul „Constantin Stere” şi la Grădina Zoo

Redactia -

Ce investiţii se vor realiza la Parcul „Constantin Stere” şi la Grădina Zoo

1. RETEA VIDEO – 80 mii lei

Este o extindere a dotării „Sistem de supraveghere”.

Pentru o monitorizare mai bună a zonelor care s-au dovedit a fi ţintă frecventă a activităţilor nocturne a celor care sustrag şi/sau distrug bunurile din patrimoniul instituţiei, este necesară extinderea actualului sistem de supraveghere video.

Această extinere constă în suplimentarea cu camere video color, compatibile cu actualul sistem de supraveghere, plus materialele aferente montării acestora.

Montarea acestor camere să fie făcută de către o firmă specializată, firmă care să ofere şi o garanţie cu privire la lucrarea executată.

Se solicită aceasta întrucât actualul sistem nu acoperă suprafaţa de monitorizare, având în vedere că în ultimul an calendaristic instituţia a făcut investiţii noi (de exemplu: căsuţele de lemn si panouri de gard de jur imprejurul lacului, panouri modulare din lemn, obiective care sunt amplasate pe o arie mare). Precizez că în ultima perioadă la aceste obiective s-a constatat furtul a trei cabluri ce alimentează cu curent electric căsuţele de lemn, scândurile panourilor de gard şi panourilor modulare din lemn au fost deteriorate şi/sau furate. Înlocuirea obiectelor sustrase, respectiv repararea celor deteriorate implică costuri suplimentare, neprevăzute în buget, motiv pentru care este necesară extinderea sistemului de supraveghere.

2. CASUTA SIMPLA – 14 mii lei

3. CASUTA CAPTUSITA – 51 mii lei

Avand in vedere faptul ca, pentru a realiza conditii de bunastare conform ordinului 1798/2007, in care sunt specificate norme care sa protejeze siguranta, atat a publicului vizitator, cat si a animalelor din colectie, se impune construirea a trei casute captusite pentru struti(unde vor fi si inchisi, peste iarna) si a unei casute simple, pentru adapostirea caprioarelor in cazuri extreme(caldura excesiva, uscaciune, frig, etc.)

Casuta simpla – 1 bucata * 14 mii lei

Structura trebuie realizata din lemn, 10/10, imbracata in scandura, de jur imprejur, iar acoperisul din tabla, prevazut cu doua aplecatori, in partea din fata si una din partile laterale.

Casuta trebuie sa fie prevazuta cu usa dubla(2/20), care se va deschide in exterior si un geam fix de termopan, de aproximativ 1,20 m/1,20m.

Casuta captusita -3 bucati * 17 mii lei

Aceste casute trebuie fixate pe fundatie cu armatura de fier, sa aiba structura din patrat de 10/10, exteriorul din O.S.B.3(de exterior), interiorul din dulapi de 5, iar intre dulap si O.S.B., vata minerala de 10 cm. grosime, inclusiv pe tavan.

Acoperisul trebuie realizat din tabla cutata.

De asemenea, casuta trebuie sa aiba usa dubla(2,5/2), care se deschide in exterior si geam(1/1,20), cu deschidere oscilobatanta.

4. ECHIPAMENTE SKATE PARK – 80 mii lei

Având în vedere că Municipiul Ploieşti dispune de o suprafaţă verde de 174.500 metri pătraţi, iar Parcul Memorial ,, Constantin Stere ” reprezintă o oază de linişte şi verdeaţă, atât pentru locuitorii Ploieştiului, cât şi ai localităţilor învecinate, se impune amenajarea unei zone de skating.

Deoarece Municiupiul Ploiesti nu dispune de prea multe zone de skating, propuneme achizitionarea echipamenteleor in vederea amenajarii unei astfel de zone in incinta Parcului Meorial „Constantin Stere”.

Achizitionarea echipamentelor de Skate parc are in vedere cresterea atractivitatii parcului si atragerea unui numar cat mai mare de vizitatori.

 

INVESTITII IN CONTINUARE


1. LOCURI DE JOACĂ IN PARC – APLICAT COVOR DE CAUCIUC (STUDIU DE FEZABILITATE, PROIECT TEHNIC ŞI EXECUŢIE) – 100 mii lei

În anul 2011 au fost amenajate locuri de joacă noi în parc. Investiţia s-a ridicat la suma de 155.000 lei. Locurile de joacă au fost amenajate atât conform normelor şi legislaţiei din România, cât normativelor şi legislaţiei în domeniu a Comunităţii Europene, fiind omologate pe teritoriul României .

Având în vedere că Parcul ,,Constantin Stere” este vizitat anual de aproximativ 250.000 de persoane, o mare pondere având-o copii de vârstă şcolară şi preşcolară, se impune ca în perimetrul acestor locuri de joacă să se aplice un covor de cauciuc cu scopul de oferi protecţie şi siguranţă utilizator.duse

olbilfolosind materiale de calitate superioara

2. MAGAZIE SERA – REAMENAJARE – 60 mii lei

Pentru asigurarea condiţiilor prevãzute în Legea Arhivelor nr. 16/1996 de pãstrare a documentelor arhivistice întocmite de compartimentele unitãţii este necesarã reamenajarea corpului clădire (continuare magazie seră), corp care va avea ca destinaţie „cameră arhivă”.

Acesta este necesară întrucât actualmente arhiva unităţii este depozitată în trei încăperi diferite, numărul de dosare depozitate în anii 2010 şi 2011 depăşeşte cifra de 250/an, şi altă încăpere pentru a depozita dosarele corespunzătoare anului 2011 nu mai există.

Camera arhivă trebuie să aibă următoarele caracteristici

– Încãperea sã fie de grad I de rezistenţã la foc şi sã reziste la cutremure;

– Planşeul de rezistenţã va trebui sã aibã o rezistenţã la încãrcare la minim 800 kg/m2;

– Ferestrele şi uşa de acces vor fi prevãzute cu grilaje metalice;

– Geamurile trebuie sã fie opace pentru a proteja documentele faţã de acţiunea agenţilor ce determinã praf, lumina solarã, solicitãri la uzura mecanicã;

– Sistemul de colectare al apei pluviale sã nu treacã prin arhivã, iar în cazul teraselor sã se organizeze mãsuri de evacuare a lor în cazul blocãrii sifoanelor de colectare;

– Încãperea de arhivã sã ofere protecţie pentru solicitãri la uzurã mecanicã, variaţii de temperaturã şi umiditate, temperature excessive, surse de infecţie sau întreţinere a agenţilor biologici, pericol de foc, inundaţii sau infiltraţii de apã;

– Instalaţiile de apã, canalizare, vor ocoli în mãsura posibilitãţilor camera de arhivã.

3. IMPREJMUIRE GARD GRADINA ZOO – 250 mii lei

Solicitam aceasta investitie ca urmare a evenimentului inregistrat in dimineata zile de 28.08.2012, in cadrul unitatii, soldat cu moartea cangurului din colectia gradinii zoologice. Comisia de anchetă şi persoanele abilitate (D.S.V Ploiesti si Garda de mediu Ploiesti) au impus, pentru securizarea grădinii zoologice, împrejmuirea cu gard.

Pentru împrejmuirea în totalitate a grădinii zoo, sunt necesari aproximativ 1000 m de gard, iar pentru confecţionarea acestuia sunt necesare următoarele materiale:

– rectangulară 50/50 – 35 bare

– rectangulară 50/50 – 45 bare

– plasă bordurată 2/2 – 70 buc

– ţeavă Φ60 6m – 145 buc

– plasă de Buzău – 174 buc

– fier beton Φ18 290 buc /6m

– electrozi 100 kg

– beton 30 mc

– vopsea 300kg

– discuri 50 buc

– pensule 100 buc

Estimam valoarea totala a acestui obiectiv la suma de 250.000 lei, pentru intocmirea unui studiu de fezabilitate, a proiectului tehnic de executie si constructiei in sine, in functie de propunerile proiectantului.

4. FANAR – REABILITARE – 80 mii lei

Actualul fanar este amplasat intre cladirea administrativa si grajdul unde sunt cazate o parte din animalele erbivore pe timpul iernii .

Aici sunt depozitate cantitatile de fan lucerna (fan de munte, fan borceag) si paie folosite atat in hrana animalelor, cat si pentru asternutul acestora.

Pe timpul verii aici se mai depoziteaza, de pe o zi pe alta, masa verde in vederea palirii pentru a putea fi data in consum animalelor .

Deoarece acesta a fost ridicat cu mult timp in urma, acoperisul si plasa imprejmuitoare se afla intr-o stare avansata de degradare. Portiunea betonata din interiorul fanarului prezinta gauri si nu mai este bine delimitata, iar stalpii de sustinere au ruginit.

Din acest motiv, furajele depozitate sunt expuse mucegairii, situatie in care acestea nu mai pot fi administrate in hrana animalelor. Un furaj mucegait duce la imbolnavirea animalelor si chiar la declansarea de avorturi spontane.

De asemenea, mecanismele de inchidere ale portilor, din cauza uzurii, s-au degradat, cainii si pisicile putand intra in incinta fanarului, situatie care nu poate fi controlata.

Acest lucru trebuie eliminat pentru a reduce riscul transmiterii de boli animalelor in ieslea carora ajunge furajul.

Reamenajarea fanarului ar asigura conditii optime pentru pastrarea furajului depozitat, in asa fel incat acesta sa nu-si piarda proprietatile nutritive, necesare in asigurarea sanatatii si a bunastarii animalelor.

5. MATERNITATE SCROAFE – REABILITARE – 75 mii lei

Avand in vedere prevederile Legii 191/2002 si ale Ord. 1798/2007, referitoare la asigurarea conditiilor de bunastare a animalelor din colectiile gradinilor zoologice, este necesara reamenajarea adapostului „Maternitate scroafe”.

Precizam ca in prezent, constructia nu poate asigura conditii de bunastare a animalelor, peretii si pardoseala sunt degradate din cauza timpului, acoperisul permite patrunderea apei, usile si geamurile nu se inchid.

Mentionam ca este necesara reamenajarea acestei cladiri pentru cazarea unora dintre animalele din colectia Gradinii Zoologice, iar acestea au nevoie de conditii optime, care sa le asigure o stare de sanatate perfecta.

6. VOLIERA MAIMUTE – REAMENAJARE – 20 mii lei

Avand in vedere prevederile Legii 191/2002 si ale Ord. 1798/2007, referitoare la asigurarea conditiilor de bunastare a animalelor din colectiile gradinilor zoologice, este necesara reamenajarea volierei maimutelor.

De asemenea, in momentul de faţa, vizitatorii nu pot observa bine animalele, asa incat se impune o inaltare si o largire a volierei pentru a le oferi o perspectiva de ansamblu asupra spatiului, permitandu-le sa se poata bucura de experienta de a fi martori ai vietii maimutelor din colectia gradinii noastre.

In acest fel, rolul educativ al gradinii zoologice, rol stipulat in legislatia de specialitate, poate fi atins, ridicand standardele institutiei noastre la cele ale unei institutii europene.