Patronatul lui Marian Copilu la FC Petrolul să fie ceva în genul tiparului „Mohammad Murad” și „Dumitru Dragomir”? Informația nu prea s-a extins în media centrală, semn că nu mai pică prea mulți la prima fentă?

Dragos Trestioreanu -

Patronatul lui Marian Copilu la FC Petrolul să fie ceva în genul tiparului „Mohammad Murad” și „Dumitru Dragomir”? Informația nu prea s-a extins în media centrală, semn că nu mai pică prea mulți la prima fentă?

La prima vedere, atunci când am citit informația lansată de siteul unui post de televiziune fost exclusiv de sport, dar devenit unul care îl îmbină cu filmele și serialele, mi-am zis că s-o fi crezut că, dacă nu a mers cu Mohammad Murad sau cu Dumitru Dragomir ca patroni la FC Petrolul, toamna trecută, poate o merge cu… Marian Copilu, în ianuarie 2023. Dar, un semn de întrebare a fost că știrea, ce se dorea o bombă de presă, desigur, nu a prea fost preluată și de alte instituții media, precum în alte cazuri similare. Din ce am observat pe internet, numai două siteuri de sport și o televiziune au dat informația potrivit căreia ex-manager general de la CFR Cluj și CSU Craiova, cărășeanul Marian Copilu ar prelua-o, ca patron, pe FC Petrolul. Și nu la vară, ci chiar în curând, negocierile – se scrie – fiind pe ultima sută de metri!

În astfel de situații, nici suporterii nu mai pică la prima fentă, suflând și în iaurt după ce s-au fript cu precedentele Mohammad Murad, respectiv Dumitru Dragomir. Cei care mai mult au făcut valuri fără să fi fost… deloc apă în piscină. Să fie același tipar și în cazul lui Marian Copilu? De Murad știam că are bani, fiind considerat drept cel mai mare investitor din turismul autohton, dar și în alte domenii. De Dragomir la fel, acesta fiind un cunoscut dezvoltator imobiliar, care achiziționează într-o veselie terenuri. Unele pe care construiește blocuri de locuințe de lux. Dar, pe Copilu îl știam a fi om de management. Pe scurt, unul care știe să cheltuie cu folos – vezi titlurile cu ardelenii de la CFR – banii unui finanțator, nicidecum pe cei personali. Nu am auzit astfel, vreodată, că – domiciliind în Caransebeș – domnia sa ar avea afaceri atât de mari încât să-și permită să achite datorii de aproape 3 milioane de euro. Bașca, să asigure și alte resurse materiale, nu puține, pentru un bun mers al echipei clasate pe locul 7 în ierarhia SuperLigii, chiar și după două eșecuri consecutive, în această lună.

Sincer, am devenit atât de reticent la astfel de știri, încât mai mult nu le cred, decât să le cred. Motiv pentru, acum, nici nu i-aș sfătui pe fani să se și bucure. De ce? Fiindcă am căutat să aflu câtă acoperire are informația cu pricina. Bref, dacă e adevărată sau este vreun fake? Neoficial, din surse interne ale clubului, din cele din anturajul acestora sau din cele care nu prea dau rateuri, mi s-a răspuns mai mult sub formă cu glume, semn că nu ar fi ceva real. Sau, cel puțin, nimic concret, la această oră, care să se poată finaliza în câteva zile în câteva zile. Mai mult, cineva mi-a șoptit că știrea ar fi una „născocită” de către un colaborator apropiat al televiziunii ce deține siteul care a lansat-o! OK, știu că astfel de tratative trebuie ținute secret. Nu voi contesta niciodată așa ceva. Ca urmare, pentru a le ține numai în spatele cortinei, mă rog, în culise, se mai și mimează, câteodată, mirarea. Care este escamotată sub formă de glume. Însă, și în fotbalul de la noi, oricât de mult s-ar dori să se țină un secret până când se bate palma și se semnează acte, tot mai transpiră una-alta. De regulă, nu numai într-o singură direcție, ci chiar în mai multe. Astfel, dacă numai unul dintre siteurile de sport bine cunoscute a preluat știrea, urmat apoi de al doilea, nu la fel a făcut un altul. Un site cu – din  ce știu – ratingul cel mai bun. Iar cine este în top nu prea își permite să scape o informație de acest gen. Preferă chiar s-o preia, decât s-o scape. În acest context, devine mai puțin credibil că, deși toată suflarea petrolistă dorește enorm să fie adevărată informația, clubului găzarilor chiar i se va întinde, curând, colacul de salvare.

Foto: www.eurosport.ro, www.newmoney.ro și www.gsp.ro