Ce mai fură unii: cruci din cimitir, felinare şi gardul şcolii

Redactia -

* O patrulă de siguranţă publică din cadrul Secţiei Rurale nr. 7 Cocorăştii Colţ l-a depistat ieri pe raza comunei Târgşorul Vechi, pe N. Gheorghe care avea asupra sa o cruce din fier şi un felinar. Verificările efectuate au arătat că bunurile respective fuseseră sustrase dintr-un cimitir, cu intenţia de a fi valorificate la un centru de colectare a materialelor reciclabile.Cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a suspectului.

* Într-un alt caz,  B. Dragoş a fost depistat ieri pe raza satului Brazi, în timp ce încerca să sustragă un cablu din cupru din incinta unui agent ecomic din comună. Suspectul avea înfăşurat în jurul taliei un cablu dezizolat, din cupru, în lungime de aproximativ 3 m, căruia nu i-a putut justifica provenienţa. Cercetările au arătat că suspectul este agent de pază în cadrul obiectivului respectiv, şi a încercat să sustragă cablul din cupru, în vederea valorificării acestuia la un centru de colectare a materialelor reciclabile. 

 

* La data de 10.01.2012, o patrulă mixtă de siguranţă publică din cadrul Poliţiei oraşului Băicoi i-a depistat pe N. Răzvan şi B. Gheorghiţă, în timp ce comercializau la un centru de colectare fier vechi din localitate material feros căruia nu-i puteau justifica provenienţa. Din cercetări a rezultat că materialul feros provine din gardul unei şcoli şi a fost sustras de către cei doi în jurul orei 15.30, cu intenţia de a-l comercializa. Cele doi suspecţi le-a fost întocmit dosar penal, fiind cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.