Ce-a mai rămas din… Petrolul a lăsat-o pe Craiova să viseze 89 de minute că va juca în Europa League!

Dragos Trestioreanu -

Ce-a mai rămas din… Petrolul a lăsat-o pe Craiova să viseze 89 de minute că va juca în Europa League!

Nici cel mai optimist suporter al Petrolului nu mai visa – după plecările și ale lui Zoubir și Begeorgi, plus suspendarea lui Mișelăricu, la care s-au adăugat accidentările lui Gavrilă și Stana – la vreun rezultat pozitiv pe arena Extensiv, din Craiova, la meciul cu echipa CS Universitatea. Gazdele aveau de bifat neapărat un succes, în contextul în care sperau că, deja retrogradată, ca și trupa „lupilor”, ACS Poli Timișoara să o încurce pe CSMS Iași. Dacă în Banat a fost loc de suspans, până spre finalul partidei de pe „Dan Păltinișanu”, în Parcul Romanescu nu a fost loc de emoții. Hergheligiu a beneficiat, încă din minutul 5, de o pasă perfectă al lui Măzărache – cel care s-a cam jucat cu Benga la acea fază, depășindu-l în viteză, iar apoi, driblându-l în careul mare – și a șutat cu latul, la semiînălțime, de la 10 metri, din poziție aproape centrală, direct în colțul stâng, fără speranțe pentru portarul Popescu al ploieștenilor. Ulterior, Craiova s-a jucat cu ocaziile și acestea se puteau răzbuna la o lovitură liberă executată măiastru de către același Benga, din apropierea centrului terenului, mingea lungă trimisă spre stânga fiind amortizată cu pieptul de Astafei, căpitanul ajungând, apoi, în poziție de a șuta, din „6 metri”, lateral, însă a făcut-o direct în… pieptul portarului Popescu al craiovenilor! Era minutul 30. Destul de repede, fostul petrolist din perioada în care găzarii se băteau la promovare pe arena de la Strejnic, Surugiu, a centrat perfect de pe stânga tocmai pe locul lăsat liber de fundașii centrali ai oaspeților, același Hergheligiu (36) înscriind din cădere, de la 7 metri, din poziție centrală, sus, în plasă, peste goal-keeper-ul găzarilor. Și cam asta a fost totul, deoarece repriza secundă s-a jucat cu… urechea la telefoane și cu ochii pe internet, așteptându-se ca timișorenii să le reziste ieșenilor. Nu au reușit, așa că moldovenii vor intra în urnele tururilor preliminare Europa League.

Despre Petrolul, mai trebuie spus doar că antrenorul principal Ionel Gane, craiovean de origine și cu domiciliul, l-a debutat și pe un junior de 17 ani, Cosmin Lambru, cel care are montată o proteză la brațul stâng, fiind oarecum mai greu de înțeles totuși de ce l-a trimis pe teren abia în minutul 80. Astfel, băiatul nu a mai avut timp suficient să dezvolte cine știe ce acțiuni, deși prima fusese una ce anunța pericol la buturile gazdelor. Mai multe minute a primit debutantul din meciul cu Concordia, Costache, mai exact mai bine de o jumătate de oră, dar – intrat pe un fond de lâncezeală în jocul… seniorilor coechipieri – nici el nu a avut ce să mai arate.

A fost un meci care a reflectat fidel situația actuală a Petrolului: lipsă de interes, de motivație, de ambiție, totul pe fondul nemulțumirilor care i-au încercat pe jucători din momentul în care au înțeles că vor juca pe gratis! Pe cale de consecință, a treia înfrângere consecutivă din finalul sezonului! Așa, un bonus merită cei care nu au părăsit corabia înainte de a fi eșuat de tot, însă nici nu au avut speranțe că vor putea scoate punctul care le lipsea pentru a bifa măcar baremul. Însă, fiecare doarme cum își așterne!

CS UNIVERSITATEA: L. Popescu 7 – R. Petre 6.5, Popov 6.5, Iliev 6.5, Vătăjelu 6.5 – Mateiu 6.5 (85 – Hodea), Zlatinski (cpt) 7 – Băluță 6.5, Hergheligiu 8, Surugiu 7 (76 – Manea) – Măzărache 7. Director tehnic: Daniel Mogoșanu. Antrenor: Victor Naicu.

PETROLUL: I. Popescu 6 – David 6.5, Benga 5, Alecsandru 5, Beța 6.5 – Guerriero 6 – Pacar 5.5 (80 – Lambru), Bucșa 6, Astafei (cpt) 6 – Paolucci 5.5 (58 – Costache 6), Michail 4.5 (41 – Mareș 5.5). Antrenor: Ionel Gane.

Au arbitrat: Horațiu Mircea Feșnic 7 (Cluj) – Andrei Constantinescu 7 și Bogdan Velicu 7 (ambii din București).

Arbitri adiționali: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe) și Marian Balaci (Dorbeta-Turnu Severin).

Arbitru de rezervă: Vlad Bârleanu (București).

Observatori: Romulus Chihaia (București), pentru joc, și Sajtos Laszlo (Sibiu), pentru arbitraj.

Cartonașe galbene: Iliev (30), Măzărache (38), David (57), Beța (65), Hergheligiu (72).

Pentru clubul găzarilor urmează un nou termen la tribunal, luna viitoare, iar în funcție de ce se va decide atunci, se va vedea ce va mai fi. Cert este că un campionat viitor cu o singură serie de Liga a II-a, cu 22 de echipe din toată țara, înseamnă cheltuieli la fel de mari ca și cele avute în ediția 2015-2016. Se pune astfel întrebarea: dacă se scapă iar de faliment, de unde bani pentru un campionat cu 42 de etape?!? Dar, vom vedea ce și cum…

Foto: www.fcpetrolul.ro