Ce mai vreți? S-a votat continuitatea și în iarnă, și… acum! Rezultatul, după eșecul survenit din ofsaid: încă un sezon (cel puțin) tot în Liga 2 pentru Petrolul și tot mai puținii fani ai săi!

Dragos Trestioreanu -

Ce mai vreți? S-a votat continuitatea și în iarnă, și… acum! Rezultatul, după eșecul survenit din ofsaid: încă un sezon (cel puțin) tot în Liga 2 pentru Petrolul și tot mai puținii fani ai săi!

Minutul 85 – pasa lui Coșereanu, un fel de lung de linie din tenis, îl găsește în ofsaid clar pe ex-petrolistul Blănaru, aflat chiar la un pas de un asistent de Liga 1, Cosmin Vatamanu! Bizar, bucureșteanul nu a ridicat fanionul, astfel încât atât de mult hulitul atacant de către suporterii Petrolului, pe vremea, destul de recentă, când juca la Ploiești, a luat-o la goană spre buturile lui Kitanov, pe care l-a executat, „cu urechi”, după ce schimbase direcția, din lateral dreapta spre colțul scurt! Repet, un ofsaid clar, nesemnalizat, golul victoriei pentru CS Mioveni, care rămâne în cărțile calificării în play-off, dar și nici măcar un protest, unul cât de mic, din partea jucătorilor și a băncii tehnice a unei grupări care, ca urmare a înfrângerii, va continua 99,99%, dacă nu chiar 100%, în… play-out!!! O fi mai bine așa?!?

Un meci terminat cum nu se poate mai tragic pentru o formație care spera să se mai bată, și sezonul acesta, la promovare începuse însă cum nu se poate mai bine. Cu ocazii de gol încă din primele cinci minute, continuând, apoi, tot cam la fel. Dar, acest joc a dispărut cu totul la un moment dat și s-a intrat în strategia impusă de către argeșeni. Antrenorul lor, Alexandru Pelici, știa ce lot are la dispoziție și a optat, pe cale de consecință, pentru mijloacele cele mai bune să tempereze, la timp, iureșul Petrolului. Adică, să-i ducă pe „lupi” către un șah etern! I-a ieșit lui Pelici de minune și a scăpat cu un 0-0, atunci când s-a mers la cabine. La reluare, din „spațiul gol de idei”, din întreg campionatul, s-a ales o primă schimbare „de te durea capul”. După ce i s-a făcut cadou, în iarnă, continuitatea, într-un fel de… „auto-sado-masochism”, antrenorul principal al Petrolului – care nici nu mai merită să-i fie scris numele și prenumele, fiind numai un „model” de prezentare a șepcilor în trend – a scos un fotbalist eminamente ofensiv, pe căpitanul echipei! I-a luat astfel banderola și a pus-o pe brațul celui de care s-a așteptat, prea mult, astăzi, TOTUL! Și nu a fost deloc ZIUA lui! Și-a optat pentru o formulă la care trebuia apela de la bun început – cea cu doi atacanți!

Apărându-și mai mult „glia”, ca să nu ia gol, ci nu neapărat să și dea, tehnicianul „lupilor” a jucat meciul de „totul sau nimic” cu doi mijlocași centrali integraliști, preferând să renunțe mai degrabă la „atacanți”, decât la „apărători”! Și fără să vrei, când vedeai așa ceva, te ducea gândul la pauza de iarnă, atunci când în organismele de conducere ale clubului găzarilor s-a preferat un vot pro-antrenorul principal ales și numit vara trecută. Și s-a ignorat astfel solicitarea de bun simț a unor membri fondatori, cea de înlocuire a unuia aflat departe de obiectivul promovării, ce să ne mai ascundem după deget! Nu a contat nici că petroliști de odinioară au demisionat, pe când un tehnician de prin Bistrița a rămas pe loc, în ciuda lor! Într-un fel, s-a înțeles: s-a votat continuitatea și atunci, și… acum! Adică, încă un sezon, mai mult ca sigur, în eșalonul secund! Cel puțin încă unul, la cum merg lucrurile! Posibil, din sezonul următor, cu un alt antrenor, având în CV tot Liga 1 și „nume”, cu un lot schimbat cu totul, cu „marțieni” în loc de români și străini, căci numai cu dintre aceștia nu s-a încercat până în prezent! Sau, dacă se dorește o perioadă și mai lungă de stat în L2, exclusiv cu juniori „U 19” sau „U 17” din club. Până dau în pârg! Când? Numai bunul Dumnezeu o știi! Închei cu imaginea unui transferat din iarnă, abia băgat pe teren, care, dintr-o poziție extrem de favorabilă, a irosit ultima șansă de a deschide scorul, preferând un șut cu latul, o pasă la portar, așa! Incredibil, Doamne! Ce vină or fi având fanii să suporte așa ceva? Nota bene – nu trebuie căutată vina numai pe teren, dar nici să se ceară a se face schimbări apelându-se la… „lupi” lăudăroși că fac și dreg, una și alta, deși sub „tricouri” le scrie: „Distrugători de meserie”! Așa, în în timp, nu pe loc! Ah, să nu uit: Petrolul – CS Mioveni 0-1 (0-0)! Și haideți să ne pregătim de sezonul următor de… Liga a II-a! Din nou! Haideți și încă una: fabuloasă „ștafeta” de banderolă din repriza a doua, de la căpitan, la numărul 7 și terminând, în premieră absolută, cu numărul 5. Cel care, într-adevăr, încă înseamnă VIITORUL! Poate unul ceva mai roz!

Foto: www.fcpetrolul.ro