Ce manifestări se organizează în Săptămâna Tineretului

Redactia -

Consiliul Judeţean Prahova sprijină manifestările dedicate Săptămânii Naţionale a Tineretului, fiind partener în organizarea acestui eveniment.

În acest sens miercuri, 24 aprilie 2013, la sala de 200 de locuri a Palatului Administrativ a fost organizată o conferinţă de presă la care au participat ONG-uri din domeniul tineretului, administratorul public al Judeţului Prahova, Fabioara Ionescu, reprezentanţi ai Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Prahova, viceprimarul Municipiului Ploiesti, Raul Petrescu. Evenimentul dedicat tinerilor se va desfăşura în perioada 2-10 mai 2013 şi presupune derularea mai multor acţiuni: conferinţe privind problemele tinerilor din comunitate, activităţi sportive (organizarea unui cros al tineretului), activităţi de voluntariat, bursa locurilor de muncă pentru tineri.

Administratorul public al judeţului, a evidenţiat rolul important pe care îl au tinerii în societate şi a încurajat participarea activă a acestora la  viaţa locală şi regională, în special, în procesul de luare a deciziilor ce îi privesc. Având în vedere că anul 2013 este Anul european al cetăţenilor, a fost promovat şi încurajat dialogul dintre toate nivelurile administraţiei publice şi societatea civilă, avându-se în vedere responsabilizarea tinerilor.