Ce nereguli au găsit autorităţile în pieţele din Ploieşti

Redactia -

Ce nereguli au găsit autorităţile în pieţele din Ploieşti

Primăria Municipiului Ploieşti, prin Politia Locala Ploiesti, verifică activitățile comerciale din piețe

Consilierii Serviciului Control Comercial din cadrul Poliției Locale Ploiești, împreună cu lucrători ai Poliției Municipale, au demarat o serie de controale în piețele din oraș și zonele adiacente, pentru verificarea activităților comerciale desfășurate pe raza acestora și combaterea comerțului stradal neautorizat.

Astfel, în perioada 02.08. – 06.08.2013, s-au efectuat controale în Piața Sud și Piața Centrală, precum și în diferite zone din apropierea acestora, ce sunt cunoscute ca fiind preferate de comercianții ambulanți. În urma verificărilor, pentru neregulile constatate polițiștii locali au aplicat 50 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare totală de 18.600 lei.

Tematica controalelor a constat în verificarea documentelor de constituire a societății, a autorizațiilor legale de funcționare, a documentelor de proveniență pentru produsele aflate la vânzare, respectarea amplasamentelor stabilite de Consiliul Local, în cazul agenților economici. În situația producătorilor agricoli, s-a urmărit comercializarea de produse în baza certificatului de producător, ca numele vânzătorului să fie înscris în acest document şi, de semenea, să fie respectate amplasamentele aprobate de Consiliul Local.

Prin verificările întreprinse, Poliția Locală Ploiești intenţionează să asigure stabilirea în pieţele municipiului a unei relaţii comerciale bazate pe o concurenţă loială.

Totodata, Poliţia Locală Ploieşti reaminteşte cetăţenilor că, potrivit pct. 1, art. 6.1 din H.C.L. nr. 228/2006 pentru aprobarea Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Ploieşti, precum şi constatarea şi sancţionarea faptelor ce constituie contravenţii, “desfăşurarea comerţului stradal pe alte amplasamente decât cele aprobate de Consiliul Local, pe bază de Plan Urbanistic de Detaliu sau studiu de amplasare” constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 500 – 1500 lei pentru persoane fizice şi 1000 – 2500 lei pentru persoane juridice.

Acţiunile de verificare a activităților comerciale din piețe vor continua şi în perioada următoare.