Ce presupune un implant dentar și cât durează procedura

Daniel Dimache -

Ce presupune un implant dentar și cât durează procedura

Cu toții ne dorim un zâmbet frumos, cu o dantură completă și cât mai sănătoasă. Din păcate, din varii motive, puțini sunt cei care reușesc să aibă parte de așa ceva de la Mama Natură, cum se spune.

Totuși, nu trebuie să te gândești că trebuie să te resemnezi cu așa ceva, ci trebuie să cauți acel cabinet stomatologic unde să îți rezolvi problema.

Publicitate

Ce este un implant dentar

Un implant dentar este ceea ce ai tu nevoie pentru a putea să râzi din nou, fără jenă, pentru că dantura ta va fi din nou completă. Totuși, înainte de a trece prin această procedură, nu este deloc greșit să te interesezi ce înseamnă implant dentar, când se recomandă să se apeleze la el și alte câteva informații.

Pentru a înțelege exact, îți spunem că un implant dentar reprezintă o rădăcină falsă, care este amplasată în interiorul maxilarului, și care atât rolul de a înlocui dintele care lipsește, dar și de a oferi un sprijin pentru un dinte fals. Un medic stomatolog profesionist recomandă întotdeauna un implant dentar pentru acele persoane care nu mai au rădăcină, ca urmare a unei afecțiuni paradontale sau a unei alte probleme care a avut drept consecință extracția dintelui. 

Colaborare între medicul dentist și tehnicianul dentar

Trebuie să înțelegi că un implant dentar Ploiesti sau oricare alt oraș din țară reprezintă o colaborare dintre medicul stomatolog și tehnicianul dentar. Mai întâi, medicul dentist se va consulta cu pacientul pentru a stabili locul unde va fi amplasat implantul și cum se va efectua această procedură. 

Când se impune folosirea unui implant dentar

Am tot discutat despre implantul dentar, dar nu am amintit deloc când se impune apelarea la această procedură. Atunci când avem de a face cu un singur dinte care lipseste, de cele mai multe ori este nevoie doar de o coroană dentară și un implant pentru a rezolva problema. Dacă însă sunt mai mulți dinți care lipsesc, atunci procedura este ceva mai complex și necesită uneori chiar și punți dentare care se sprijină pe implant. În fine, cazul cel mai grav, când lipsesc toți dinți, atunci este nevoie de o proteză dentară fixă sau o punte dentare sprijinită pe implant. Medicul dentist este cel care va decide care este procedura indicată în cazul tău. 

De regulă, pentru un singur implant procedura va dura puțin, în jur de jumătate de oră, în timp pe pentru o restaurare totală a arcadei timpul se prelungește și ajunge, în unele cazuri, chiar și la 2 sau 3 ore.

Vizitele la medicul stomatolog trebuie să devină o rutină

Dacă până acum nu prea ai avut grijă așa cum trebuie de sănătatea ta orală și acesta a fost principalul motiv pentru care ți-ai pierdut unul sau mai mulți dinți, este timpul să faci o schimbare în acest sens. Igiena orală corectă trebuie să devină o rutină, la fel și vizitele regulate la medicul dentist. Pentru ca implantul tău dentar să se mențină curat, să reziste cât mai mult, este nevoie de periaj efectuat așa cum trebuie, și să nu uităm nici de folosirea aței dentare. 

Medicul specialist este cel mai în măsură să îți ofere recomandări în acest scop, iar vizitele regulate au drept scop monitorizarea implantului dentar și a lua din timp măsurile necesare pentru ca dinții și gingiile tale să fie într-o stare bună de sănătate.  

Foto: Freepik