Ce se întâmplă cu stâlpii de iluminat de pe Republicii, vechi de 80 de ani?

Redactia -

Modernizarea liniilor de tramvai din Ploieşti implică, printre altele, şi înlocuirea stâlpilor de pe traseu care susţin linia de contact. Dacă în cazul celor din beton decizia este una bună – aceştia fiind de-a dreptul oribili – nu la fel stau lucrurile şi cu stâlpii metalici, de pe Bulevardul Republicii. Aceştia au o vechime de peste 80 de ani şi sunt printre puţinele piese de mobilier urban rămase în municipiu din perioada interbelică. Cu toate acestea, sunt şanse ca stâlpii să ajugă la fier vechi dacă nu cumva municipalitatea are de gând să-i recondiţioneze şi să îi monteze pe altă stradă importantă din municipiu.

Utilizatorii paginii de Facebook Iubesc Ploieştii atrag atenţia asupra acestui aspect într-un mesaj pe care vi-l prezentăm în cele ce urmează: „Aproximativ 20 de stâlpi de iluminat, vechi de peste 80 de ani, vor fi înlocuiți odată cu înaintarea lucrărilor de reabilitare a liniei de tramvai de pe bulevardul Republicii. Realizați în anul 1933, acești stâlpi se numără printre ultimele piese de mobilier urban datând din perioada interbelică ce fac parte din patrimoniul public al orașului.

Iubesc Ploieștii solicită reprezentanților Municipalității să informeze ploieștenii despre soarta acestor stâlpi şi îi invită pe toți cei care susţin această inițiativă să semneze și să distribuie acest apel în speranța repunerii lor în valoare.”