Ce se întâmplă cu petroliștii Bolboașă, Antoche și Arnăutu? O aparentă decizie tehnică a fost, de fapt, o… scoatere din lot! Ce zic pedepsiții

Dragos Trestioreanu -

Ce se întâmplă cu petroliștii Bolboașă, Antoche și Arnăutu? O aparentă decizie tehnică a fost, de fapt, o… scoatere din lot! Ce zic pedepsiții

A surprins, fără discuție, absența din lotul Petrolului, la meciul de marți, 9 octombrie 2018, cu Luceafărul Oradea, a până acum titularului postului de atacant, Sergiu Arnăutu, ba chiar și a fundașului central sau mijlocaș la închidere Paul Antoche, refăcut total după o accidentare suferită la finalul cantonamentului din Slovenia.

Cum înainte de acea partidă nu s-a organizat o conferință de presă, s-a propagat lesne o informație neoficială potrivit căreia Arnăutu și Antoche, dar și portarul Mirel Bolboașă, cel care nu a stat nici măcar o secundă pe bancă la confruntările din acest sezon, din campionat și Cupa României, până inclusiv la jocul cu bihorenii, ar fi fost, de fapt, nu absenți din efectiv, ci chiar… scoși din lot!

Deoarece pe www.fcpetrolul.ro nu a fost postată vreo știre privind o eventuală decizie cu privire la scoaterea din lot a lui Bolboașă, Antoche și Arnăutu, am pus totul pe seama unui zvon fără acoperire. Dar, trecând zilele și mai apărând informații, chiar dacă neoficiale, că – într-adevăr – cei trei echipieri ai trupei „lupilor” ar fi fost anunțați de către antrenorul principal al Petrolului, Leo Grozavu, că nu mai fac parte din lot, am căutat să aflu dacă o fi vreun sâmbure de adevăr referitor la situația actuală a unor jucători care au făcut parte din efectivul sezonului 2017-2018. Adică, acela care a reușit promovarea în eșalonul secund, în vară. Primul contactat a fost Sergiu Arnăutu, care nu a răspuns la apel până la ora redactării acestui text, fiind posibil să fi fost, în ziua liberă a lui, într-o zonă fără acoperire.

I-a venit, apoi, rândul lui Mirel Bolboașă, care a declarat: „Nu pot să vă răspund la întrebarea de ce nu mai fac parte din lot, fiindcă antrenorul nu mi-a dat nicio explicație! Sper să mi-o ofere și, mai ales, să revină asupra deciziei, neînțelegând-o absolut deloc. Îmi doresc ca, așa cum a venit, tot așa să fie și retrasă. Nu mă simt cu nimic vinovat și nici nu vreau să fi fost așezat în mijlocul unui <> care nu e al meu”!

După Mirel, a răspuns și Paul Antoche, cel care a zis că: „în privința excluderii, nu știm niciunul ce s-a întâmplat. Pur și simplu, ne-a anunțat antrenorul că nu mai facem parte din lot! Așteptamm să se ia o nouă decizie astăzi sau, poate, mâine (n.r. – duminică sau luni), iar dacă nu va fi așa, atunci vom ieși noi să ne susținem apărarea, pentru că nu este normal ceea ce se întâmplă”!

Suspiciuni de jocuri la pariuri?!?

Deoarece în astfel de cazuri încep să circule imediat fel de fel de speculații – nu avea cum să fie altfel, acum -, una referindu-se nici mai mult, nici mai puțin la o pasămite explicație pentru scoaterea din lot a lui Mirel Bolboașă, Paul Antoche și Sergiu Arnăutu. Mai exact, jocul la pariuri! Un zvon la care, sincer, mi-e imposibil să marșez vreo clipă, mai ales în situația în care cei trei au fost puțin pe teren sau deloc, cazul lui Bolboașă. Pentru a elimina suspiciunile cu privire la un astfel de caz, am apelat la Mirel și la Paul, cei care au fost dornici de a face lumină. Voi încerca să aflu răspunsuri și de la Sergiu, atunci când va fi disponibil, și el, să vorbească.

Mirel a punctat că „dumneavoastră credeți așa ceva, când eu nu am jucat deloc și Paul (n.r. – Antoche) doar 90 minute? Vorbim pe fapte concrete. Iar Sergiu (n.r. – Arnăutu), atunci când a jucat, echipa a câștigat. El nu a fost pe teren decât în ultimele 20 minute la Cluj, cu U, și deloc la Pitești. Faptele spun adevărul! Numai un om bolnav la cap, lipsit de toate cele sfinte, ar putea spune ce vrea! Așa, pot scoate și eu zvonuri, ce ziceți? Dar, aș fi nesimțit dacă aș minți! Mai bine-zis, aș acuza fără probe. Chiar nu vreau să intru în asemenea jocuri ale unora. M-aș cobori prea mult. Luați, vă rog, faptele! Cine a jucat, cât și ce. Că eu nu am jucat deloc, repet, Paul, foarte puțin, iar singurul care a jucat a câștigat echipa cu el pe teren”!

Pe aceeași lungime de undă a fost și Antoche: „Nu se poate pune problema de așa ceva. În primul rând, Mirel Bolboașă nici nu a jucat. Eu am jucat doar într-un singur meci, cel de la Cluj. În meciurile în care a jucat Sergiu Arnăutu, știți și dumneavoastră că s-a câștigat, mai puțin la Metaloglobus. Părerea mea este că aceste chestii sunt niște idioțenii. Unele scoase aiurea de niște oameni care duc un război – nu știu cu cine – în care noi am căzut de fraieri! Degeaba! Noi suntem aici cu sufletul deschis pentru echipa asta și am făcut ceva pentru Petrolul Ploiești. Nu suntem nebuni să ne tăiem craca de sub picioare! Știm foarte bine ce oportunitate avem. Adevărul va ieși la iveală, cu siguranță. Vă spun că suntem curați o mie la sută, nu sută la sută! Pot să jur la altar că nu este vorba despre pariuri și alte prostii de genul ăsta”!

Observând lesne vehemența din discursurile lui Mirel Bolboașă și Paul Antoche, mai mult ca sigur că va fi la fel și în cazul lui Sergiu Arnăutu, se deduce că cei trei echipieri (și) din sezonul trecut ai Petrolului au căzut drept victime nevinovate, fiind pedepsiți fără rost. Sau, altfel spus, au căzut la mijloc într-o luptă intestină din interiorul clubului! Situație în care ar trebui ieșit, urgent, cu un comunicat al clubului găzarilor, prin care să se explice limpede motivele scoaterii din lot a celor trei petroliști, cine a luat decizia, cu acordul cui și dacă, realmente, există disensiuni între oficiali. Nu se mai poate sta având capul în nisip, fiindcă o tăcere prelungită ar coincide cu o acceptare tacită a acuzațiilor! În situația în care fotbaliștii nu au nicio vină, ei trebuie să fie absolviți de absolut toate acuzațiile, iar asta neapărat printr-o reacție oficială! Ori așa ar fi normal să se întâmple!

Foto: www.fcpetrolul.ro